Další novela ZDP k 1.1.2016

• (neregistrovaný)

2. 1. 2016 17:56

MF se v roce 2015 asi především věnovalo lživé propagaci KH a tak předalo Parlamentu pozdě, až 23.9.2015, novelu ZDP s návrhem účinnosti k 1.1.2016 (ST 612).

Takto lze jednat v korporaci, kterou vlastním ze 100%, nikoliv s Parlamentem ČR.

Novela je proto zatím ve výborech a půjde do 2. čtení. Pak 3. čtení, Senát, prezident a Sb.z.

Novela není rozsáhlá
    - implementuje dividendovou směrnici
    - zvyšuje daňové zvýhodnění na vyživované děti
    - příjmy z FVE do 10 kW (střešní) přesouvá z § 7 do § 10 a tím je prakticky osvobozuje od daně z příjmů
    - několik dalších drobností

Protože je před volbami, tak ve ST 612/2 je navržena zpětná účinnost od 1.1.2016.

Není nad právní jistotu a předvídatelnost práva.

Hezký den!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2016 18:38

Eva M.

Re: Další novela ZDP k 1.1.2016
      Milý Pavle, jste úžasný, skvělý, výborný!!! Moc děkuji (jistě nejen za sebe) za Vaše neúnavné zpravodajství a cenné rady! Bez lidí jako Vy by byl svět mnohem horším místem :-)

• 3. 1. 2016 10:05

stana1 (neregistrovaný)

Re: Další novela ZDP k 1.1.2016
      Já stále nějak nemohu to KH rozdýchat. Navíc se obávám, že propagace byla jen a pouze propagace. Kdo pracoval s databázemi, tak má představu, že kýženého propagovaného výsledku se těžko dosáhne. A to doslovné svléknutí do naha u KH mně vážně vadí, protože bude sloužit pro pár jedinců k něčemu úplně jinému, než bylo propagováno. Co se týká právní jistoty a předvídatelnosti práva, tak jsem se už před vstupem do EU zařekla, že se tím nebudu rozčilovat. Tenkrát jsem se na Hospodářské komoře doběla rozpálila (hodně emotivně a nahlas) při větě pana Drábka, že podnikatelské subjekty jsou připraveny. V té době nebyl hotový ani jeden daňový zákon, natož aby byl předložen profesním komorám k připomínkám a platnost za dveřmi. Od té doby se nic moc nezměnilo - změny zákonů uprostřed roku, zpětné uplatňování atd. Ale ty, podnikatelský subjekte, ne abys něco opominul, či nedej Bože nepostřehl.
      Krásný Nový rok

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).