Re: Další novela ZDP k 1.1.2016
Já stále nějak nemohu to KH rozdýchat. Navíc se obávám, že propagace byla jen a pouze propagace. Kdo pracoval s databázemi, tak má představu, že kýženého propagovaného výsledku se těžko dosáhne. A to doslovné svléknutí do naha u KH mně vážně vadí, protože bude sloužit pro pár jedinců k něčemu úplně jinému, než bylo propagováno. Co se týká právní jistoty a předvídatelnosti práva, tak jsem se už před vstupem do EU zařekla, že se tím nebudu rozčilovat. Tenkrát jsem se na Hospodářské komoře doběla rozpálila (hodně emotivně a nahlas) při větě pana Drábka, že podnikatelské subjekty jsou připraveny. V té době nebyl hotový ani jeden daňový zákon, natož aby byl předložen profesním komorám k připomínkám a platnost za dveřmi. Od té doby se nic moc nezměnilo - změny zákonů uprostřed roku, zpětné uplatňování atd. Ale ty, podnikatelský subjekte, ne abys něco opominul, či nedej Bože nepostřehl.
Krásný Nový rok
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2016 17:56
MF se v roce 2015 asi především věnovalo lživé propagaci KH a tak předalo Parlamentu pozdě, až 23.9.2015, novelu ZDP s návrhem účinnosti k 1.1.2016 (ST 612).
Takto lze jednat v korporaci, kterou vlastním ze 100%, nikoliv s Parlamentem ČR.
Novela je proto zatím ve výborech a půjde do 2. čtení. Pak 3. čtení, Senát, prezident a Sb.z.
Novela není rozsáhlá
- implementuje dividendovou směrnici
- zvyšuje daňové zvýhodnění na vyživované děti
- příjmy z FVE do 10 kW (střešní) přesouvá z § 7 do § 10 a tím je prakticky osvobozuje od daně z příjmů
- několik dalších drobností
Protože je před volbami, tak ve ST 612/2 je navržena zpětná účinnost od 1.1.2016.
Není nad právní jistotu a předvídatelnost práva.
Hezký den!