Re: DPP
Pokud byla ve všech případech daň srážková, tak nemáte povinnost podávat DP, ale spočítejte si to, třeba by se vám to vyplatilo. Letos je možné zahrnout do DP i příjem z DPP daněný srážkovou daní.
Právě že jsem si pamatovala, že za loňský rok se to tam dávalo, tam mě napadlo, že je zase nějaká změna, ale nemohla jsem to nikde najít. Takže pokud mám HPP s podepsaným prohlášením a 2x DPP do 10.000 Kč bez podepsaného prohlášení (srážková daň) a budu si podávat Přiznání, tak dostanu o zaměstnavatelů 3x Potvrzení a do přiznání si dám všechny tři částky. Je to tak?
Pokud ta 2x DPP byla u stejného zaměstnavatele, tak je možné, že příjmy z DPP a z nich sražená daň budou v součtu na jednom potvrzení (tedy že Vám ten zaměstnavatel nedá pro každou DPP nové potvrzení). Takže v takovém případě byste dostala potvrzení jen dvě - jedno z pracovního poměru a druhé z DPP.
Máte na výběr více variant:
1) Nedělat nic
2) Požádat "hlavního" zaměstnavatele o RZD - příjmy z DPP ani srážková daň se do něj nezahrne
3) Podat přiznání pouze s příjmy a daněmi z pracovního poměru
4) Podat přiznání s příjmy a daněmi jak z prac. poměru, tak z DPP (a to buď ze všech DPP nebo jen z některé DPP)
Já jsem to myslela tak, že pokud se Vám to nevyplatí (tzn. nedostanete tu srážkovou daň zpět ani částečně), tak nemá cenu podávat přiznání, stačí požádat o RZD.
Paní Karo, strašně moc Vám děkuji za vyčerpávající odpověď. Hlavní zaměstnavatel RZD nedělá, dává zaměstnancům pouze Potvrzení o příjmech. Najdu si někde formulář a jakmile budu Potvrzení mít, zkusím si to spočítat a uvidím, jak to vyjde. Ale ještě jednou Vám děkuji, že jste mi to tak polopatisticky rozepsala, jste moc hodná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2016 10:46
dobrý den. mám jedno zaměstnání a vedle toho mám občas přivýdělek na dohodu o provedení práce. Musím si podat danové přiznání nebo stačí od zaměstnavatele roční zůčtování? Musím ty peníze z dohody danit nebo ne? děkuji