Re: Nulové KH
Předpokládám, že sdružením nazýváte spolek.
Podle § 101c/1 nemusíte podávat nulové KH.
Doporučuji ale podat nulové KH, protože robot v Pardubicích asi bude plivat výzvy u plátců, kteří nepodali. A pak se budete dohadovat s úředními osobami, což je věc nepříjemná prakticky vždy.
Hezký den!
Souhlasím, že je to nedořešené. Dle Informací FS se ve vámi popsaném případě, tzn. že dle §101c nejste osoba povinná podat KH a případ pro podání tzv. nulové varianty KH je dle FS možný pouze jako reakce na výzvu robota v Pardubicích. Kde máte povinnost reagovat do 5ti dnů od doručení výzvy, že jste nepodali KH, a to tak, že v rychlé odpovědi na výzvu si zvolíte z roletové nabídky volbu: "Nemám povinnost podat KH". Při označení této volby musíte vyplnit zároveň č.j. výzvy. Tímto úkonem je podáno tzv. nulové KH - jako reakce na výzvu správce daně. Pozor, nestihnutí reakce v 5ti denní lhůtě od doručení výzvy je vysoce sankcionováno.
Když nulové KH nepůjde podat, pak asi vyplnit alespoň jeden oddíl v KH? (např. uplatnit si DPH na vstupu z nějakého malého JDD do 10.tis. Kč).
Zkusila jsem zpracovat negativní KH v testovacím prostředí. Výsledek:
Nalezené propustné chyby závažné
Položka ..... Druh kontrolního hlášení
Hlášení ..... Není vyplněn žádný řádek v oddílech.
Kód chyby ..... 206
Propustná chyba závažná
Jedná se o závažné chyby, které sice umožní odeslání podání, ale povedou u písemností v daňovém řízení ve většině případů k zahájení postupu k odstranění pochybností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2016 10:51
Dobrý den, prosím mám dotaz. Sdružení, takže status PO, Q plátce, za leden nemá činnost - nebudou žádné vydané ani přijaté faktury ani zjednodušené daňové doklady. Četla jsem, že nulové KH se nepodává. Mám obavy, že obratem přijde výzva, že KH nebylo v termínu podáno a dohadování o pokutě 10000. Opravdu se nulové KH nepodává? Děkuji.