Nevyplněný řádek 47 Přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

4. 1. 2016 12:03

Dobrý den, až v této diskuzi jsem se bohužel dočetla, že když zařadím majetek nad 40.000 do užívání, mám povinnost vyplnit to do ř. 47 Přiznání k DPH. Předpokládám, že se tam uvádí už majetek se vším všudy - cena z faktury + další náklady (doprava, instalace), prostě už v hodnotě, ve které ho zařadím do užívání. Myslíte, že je moc velký problém, když stroje, které jsme letos v průběhu roku nakoupili (bylo jich cca 5) zařadím do užívání až v prosinci, abych nemusela podávat dodatečné přiznání? Nebo je lepší udělat to dodatečné? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2016 12:14

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Nevyplněný řádek 47 Přiznání k DPH
      ř.47 je řádek evidenční. Nebude to úplně správně, ale pokud tam již dříve zařazené stroje do užívání v r.2015 uvedete až v Přiznání k DPH za 12/2015, výši daňové povinnosti u DPH to neovlivní. Protože následné posuzování úpravy odpočtu DPH je samostatně za každý kalendářní rok.

• 4. 1. 2016 12:19

Kateřina111 (neregistrovaný)

Děkuji Paní Danielo. No já bych napsala i do karty odpisů, že byly zařazeny do užívání až v prosinci. Myslíte, že bych to tím trochu "vylepšila"? Raději jsem snad desetkrát hledala, jestli si můžu uplatnit celý roční odpis u stroje, který jsme pořídili v prosinci a problém by to být v tomto ohledu neměl. Právě dělám karty odpisů a váhám, jaké datum zařazení tam mám napsat, jestli dne skutečnosti nebo raději prosincové. Co myslíte?

• 4. 1. 2016 12:29

Daniela K. (neregistrovaný)

Nic "nevylepšovat", protože:
      "Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly."
      Z hlediska daně z příjmů - určitě zařazení stroje do užívání dle skutečnosti.
      (U DPH to nic neovlivní, když se stihne dát do ř.47 v daném kalendářním roce, jen si k ř.47 dejte svou pozn., kdy skutečně bylo v r.2015 zařazeno.)

• 4. 1. 2016 12:36

Kateřina111 (neregistrovaný)

Paní Danielo, mockrát Vám děkuji a přeji pěkný den a pevné nervy :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).