Re: účtování fa na přelomu roku
Dobrý den, sice 3x, ale nikde jsem nenašla, jak to bude s druhou stranou v případě tohoto přelomu 2015/2016. Dodavatel odvede daň v prosinci dle DUZP, odběratel dle data vystavení leden /nebo příjmete až v lednu fa/, tímpádem v kontrolním hlášení bude pouze u odběratele. Nemůžu se nikde dočíst v pokynech /jsem slepá asi/, jak se to řeší, ale pátrám dále. Pokud to někdo má před sebou, prosím o info. Moc díky
Re: účtování fa na přelomu roku
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1352205
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2016 11:06
Prosím chci se raději zeptat, program co máme mě automaticky hází faktury kde je datum uskutečnění zdanitelného plnění do řady starého roku i když datum zaúčtování je nový rok. Nevadí to ničemu? DPH je normálně uplatněno v roce 2016 a náklady v roce 2015 jen vlastně to nejde přes 383 ale je rovnou účtováno do roku 2015. Nevadí to takto, jinak bych musela udat datum uskutečnění zdanitelného plnění chybné abych se dostala do roku 2016 a pak mohla interním dokladem převést do nákladů 2015.
Moc děkuji všem za rady.