Re: vystavená faktura 2016
Na 314 vám to každopádně zůstane přes konec roku, to vůbec nevadí. Pokud nemáte doklad k přijaté platbě nemůžete si odpočíst daň na vstupu v prosinci, uděláte to s přijatou fakturou v lednu. Pokud to není významná částka odpočtu tak celkem o moc nejde, odpočet bude o měsíc (nebo o tři měsíce) později.
Jaké je na faktuře uvedeno DUZP?
Aby se nestalo, že DPH dodavatel odvedl v prosinci podle přijaté zálohy a plnění tak do KH neuvede a Vy si budete nárokovat odpočet DPH s lednovým DUZP a odpočet DPH do KH uvedete.
Pokud je na konečné faktuře uvedeno DPH, tak už jen kvůli zachování svého zdravého rozumu DD k záloze roku 2015 od druhé strany nevyžadujete.
Odpočet DPH budete mít v lednu 2016, zahrnete do lednového Kontrolního hlášení a DUZP uvedete 29.12.2015
Tento postup by měl být snad možný? u DUZP s datem r.2015, ale
u DUZP roku 2016 v souvislosti s KH by mělo být dle informací FS uplatněno DPH z DD k přijaté platbě. Když by bylo DPH nárokováno až z konečného DD, nebude jednak souhlasit ev.č. DD dodavatele a také kdyby se jednalo o částečnou zálohu, nebude souhlasit ani výše DPH u dodavatele a odběratele a v KH se to nespáruje.
Prosím, ráda bych se k tomuto taky zeptala.
Mám DD k přijetí platby - platba 8.12.2015, doklad došel 6.1.2015.
Konečná faktura - DUZP v 12/2015, došla 6.1.2015.
Jak to mám provést? Má to být tak, že DD k přijetí platby zapíšu do
1/2016 (doklad došel v 1/2016), DUZP 12/2015, ev.č. DD k přij.platbě?
Nebo co teď s tím, abych měla stejně jako dodavatel? Děkuji.
Re: vystavená faktura 2016-dodatek
Ano, to mi SW umožňuje. Teď mě napadá, že je jedno, jaké tam bude datum, když je v roce 2015.
Ale kdyby se mi toto stalo v průběhu roku 2016, musím uvádět DD k přijaté platbě a jeho ev. číslo a nikoliv až DPH z konečné faktury (včetně jejího evidenčního čísla), je to tak?? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2016 13:15
dobrý den prosím o radu, v prosinci jsme zaplatili zálohovou fakturu na službu, tato byla provedena v prosinci, doklad o přijaté platbě jsem nedostala, teď mi přišla faktura - daňový doklad, vystavený 4.1.2016. Do DPH dám v lednu 2016? nebo mám chtít, ať mi pošlou doklad o přijaté platbě? a dát do DPH do prosince?
záloha na 314 mi bude viset přes rok? a v lednu si zúčtuji zaplacení faktury 321/314? děkuji