Re: Nárok na dovolenou před nástupem na
Pro účely výpočtu nároku na dovolenou se doba mateřské dovolenou posuzuje jako odpracovaná doba. Pokud Vám MD začne běžet 15.5. skončí 26.11.2016. Doba rodičovské dovolené se za výkon práce nepovažuje a po 100 a více dnech RD se dovolená může krátit. Protože však Vaše RD nebude v roce 2016 trvat více jak 100 dnů, nebudete mít nárok na dovolenou zkrácen a budete mít za rok 2016 nárok na celou dovolenou, tj. 20/25 dnů a nebude hrát roli, zda si čerpáte dovolenou bezprostředně navazující na MD nebo ne.
Jiná situace nastane, pokud byste byla ještě v roce 2016 v pracovní neschopnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2016 13:24
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, na kolik dní mi vzníká nárok před nástupem na MD. Ta by měla začít 15.5. Na nemocenské jsem nebyla a smlouvu mám na dobu neurčitou. Domnívám se, že bych měla mít nárok za celý kalendářní rok tj.25 dní.
Děkuji za odpovědi.