Re: Nástup 4.1.16
zákonodárci předpokládají, že podpisem stvrdí zec, že uplatňuje jen u vás, když si to přečtete, ale z praxe vím, že to zci ani nečtou nebo tomu nerozumí, zpravidla jim "vedu ruku", takže se mi osvědčilo - ale není to povinnost podotýkám - že je nechávám psát za dobré paměti průběh jejich zaměstnání kýženého roku na str. č. 2 do změn, takže u vás např. 2016 od 1.1. do 3.1. a napíše nepracoval jsem/neměl žádné jiné příjmy, evidence na ÚP či zaměstnání. A v ročním zúčtování se jen mrknou na str. č. 2 a příp. zaměstnavatele opíší na str. č. 3, takže ulehčení pro ně i pro mě. Chci od nich i potvrzení o evidenci na ÚP, ale také to není zákonem dané, praxe mě naučila a dokládám si k daň.prohlášením a mám předpřipravené pro RZ a nesháním po roce od nich kde byli a co dělali, protože si to většinou nepamatuj. Vím, že to není moje povinnost, dělám to a nikomu to nenutím :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2016 14:51
Dobrý den,
zaměstnanec nastoupil 4.1.16. Mám po něm chtít prohlášení, že neuplatnil za leden do 3.1. nikde slevu na poplatníka ?
Dále pro roč.zúčtování 2016 budu pak potřebovat doložit i do 3.1.16, tedy bud z ÚP potvrzení, nebo ZL, případně čestné prohlášení, že nebyl nikde zaměstnán v tomto období ?
Jak to děláte ?
děkuji Majda P.