Moc prosím - jak opravit fakturu - PDP

• (neregistrovaný)

7. 1. 2016 9:18

v průběhu roku jsme vystavovali následující faktury na kterých jsme vyčíslili DPH 21%

1. Výroba ocelových a zámečnických konstrukcí z materiálu
    objednatele (bez montáže na stavbě)
    2. výroba ocelové konstrkuce pro stavbu (bez montáže na stavbě)
    3. montáž ocelových konstrukcí z materiálu objednatele
    4. montáž opláštění hangáru

U všech těchto typů jsme vyčíslili a odvedli DPH ve výši 21%
    Neměla být u faktur přenesená daňová povinnost?

Pokud ano jak provedu opravu? Daňové doklady nám společnost nevrátila k opravě a uhradila.

Je možné provést opravu - 1. opravný daňový doklad k 31.12.2015 a uvést na něm:
    - položky z původních chybných dokladů minusem a nově položku s PDO plusem i když jsou faktury z různých měsíců?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2016 9:45

DM (neregistrovaný)

Re: Moc prosím - jak opravit fakturu - P
      No pokud to nevadí odběrateli , tak vám by žádný problém vzniknout neměl. DPH jste státu odvedli, dostali jste ho od odběratele zaplacený ....problém by měl pouze odběratel, protože si uplatnil DPH a neměl na něj nárok.

• 7. 1. 2016 9:50

DM (neregistrovaný)

A když teď uděláte opravné doklady, takj oni by do těch jednotlivých měsíců měli podat dodatečné DP a vzniknou jim penále.

• 7. 1. 2016 10:04

pavl (neregistrovaný)

Dídky moc za informace. Nejraději bycho to nechala tak jak to je.
      Ale pokud budu muset udělat opravný daňový doklad, můžu udělat jeden s DUZP 31.12.2015 i když se původní doklady týkali 10 a 11/2015?

• 12. 7. 2016 12:54

Jana 1 (neregistrovaný)

Dobrý den prosím vás jak vám to dopadlo ,dělala jste opravný doklad , mám stejný problém ,já to vystavovala s DPH do 06/2016 a bylo mi řečeno,že výroba ocel.konstrukcí by měla být asi přenesení. Faktury nám také odběratelé nevrátili.Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).