Znepřístupnění datové schránky

• (neregistrovaný)

7. 1. 2016 11:39

Dobrý den, minulý rok jsem si zřídila datovou schránku, a tím pádem musím podávat daňové přiznání přes ni. Je pro mě ale jednodušší a rychlejší :-), donést přiznání jednou ročně na FU osobně.
    Dnes jsem se rozhodla, že datovou schránku zruším, ale dočetla jsem se, že zrušit nelze, jen znepřístupnit. Pokud toto znepřístupnění udělám, schránka se znepřistupní do 3 dnů? A já budu moci v březnu donést na FU daňové přiznání v papírové podobě? Děkuji moc za odpovědi, ptám se proto, aby se nestalo, že schránku znepřístupním a FU si najde, že ji mám zřízenou (byť znepřístupněnou) a budou chtít zaslat daňové přiznání přes datovou schránku.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2016 11:51

alen1 (neregistrovaný)

Re: Znepřístupnění datové schránky
      Bohužel Vás nepotěším, znepřístupnění neznamená po stránce podání i doručování Vámi zamýšlené důsledky.
      Pokud máte datovou schránku, pak je z hlediska doručování jedno, jestli je "řádně" přístupná nebo ne.
      Znepřístupnění neznamená, že neexistuje, takže byste měla zbytečný problém, protože i doručovat se bude do datové schránky.

• 7. 1. 2016 12:00

LK (neregistrovaný)

Paní Alen, poradíte mi, prosím?
      Mám DS osobní, jsem zaměstnaná a OSVČ vedlejší. Každý rok podávám DP z DzPFO. Musím podat přes DS, i když je DS osobní?
      Nebo radši se zeptat na FÚ?
      Děkuji.

• 7. 1. 2016 12:04

Moni27 (neregistrovaný)

Takže pokud tomu dobře rozumím, když už mám datovou schránku jedenkrát založenou, už se jí nezbavím a vše musím řešít přes ni i když jsem zaměstnaná a OSVČ vedlejší? Opravdu tam není žádná jiná možnost, jak se vrátit k papírovému podání přiznání?

• 8. 1. 2016 8:10

pavel3 (neregistrovaný)

Schránku fyzické osoby nelze zrušit, to je pravda. Ale lze ji kdykoliv znepřístupnit, to se provede na počkání na Czech pointu. Schránka znepřístupněná je pro okolí jako neexistující, i pro FU. Takže FU po Vás nebude chtít podání přes schránku.
      Ale opravdu nechápu, jak může být rychlejší donést přiznání na FÚ v papírové podobě...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).