Re: Kontrolní hlášení do 10 000 plátcům
Trochu mimo KH - dnes mi volali z OSSZ, že nemají přehledy 9,10,11,
já jí sdělila, že je vše zasláno přes DS - ať zkusí vypátrat, kde to skončilo
takže uvidíme jak to bude s KH - asi se o ty pokuty budeme soudit a podávat doklady o odeslání atd.
Re: KH prokázání podání
Pokud nemáte datový trezor, tak se zprávy po 90 dnech mažou.
Proto je velmi vhodné odeslané zprávy archivovat.
Hezký den!
Re: OSSZ a zamítnuté podání
Mám jinou zkušenost.
Pokud bylo podání s chybou, tak jsem dostal vždy upozornění od PSSZ, že podání má chybu.
Kdysi potvrzovala PSSZ i skutečnost, že podání má 0 chyb. Pak s tím přestali. Do 11/2015 zase potvrzovali, že podání nemá chyby.
Za 12/2015 jsem žádnou reakci na 3 dny staré podání zatím nedostal. Možná změnili metodiku nebo pouze nefunguje systém.
Ale nedomnívám se, že by "zamítli" podání, brali ho jako nedoručené a nikomu nic nesdělili. To se pojmově vylučuje.
Podobnou sviňárnu pro DŘ přichystal pan AB ve ST 514, který se dnes projednává v PS.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2016 13:37
Dobrý den,
prosím o kontrolu strašně jsem se do toho zamotala. Sice jdu 29.1 na školení co se týká KH, ale mezi tím musíme vystavovat faktury. Tak aby toho neměla hodně na opravu.
Pochopila jsem dobře že pokud vystavíme fakturu (nebo daňový doklad přijaté platbě) do 10 000,-Kč plátcům DPH
Tak toto plnění máme uvést v KH na řádku A.5. i když mají DIČ.
Děkuji velice...