Re: použití rezervního fondu
Není to možné takto účtovat, chtělo by to nějakou učebnici účetnictví ze střední školy se základy
Fondy (+základní kapitál +...) jen zobrazují, z čeho se skládá majetek firmy (obrazně řečeno)
Opravy majetku určitě budou náklady společnosti, účtování:
Oprava majetku 511 / 321 účtováno dle přijaté faktury
Zaplacení dluhu 321 / 221 účtováno dle bankovního výpisu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2016 17:37
Dobrý den, prosím o radu - máme na rezervním fondu, na ostatních fondech a na nerozděleném zisku peníze. Chtěli bychom je použít na opravu našeho majetku - recepce, zasedačky apod. Je to možné? a pokud ano, jak se tyto výdaje účtují - myslím si. že do nákladů tyto peníze nejdou - jsou už přece jednou zdaněné - že je předpis např. fa přijatá 427/321, úhrada za fa 321/221. Možná píši hlouposti ale nemám s tím zkušenosti, zatím jsem se s tím za svou praxi nesetkala, ale co jsem se dívala do materiálů tak mi to tak nějak vyplývá. Vytvoření rezervy na opr. majetku pro nás není moc schůdná. Moc děkuji.