Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2016 5:54
Dobrý den, moc bych prosila o konzultaci znalé. Byla jsem na FÚ přihlášena jako osoba povinna k dani z příjmu ( z důvodu příjmu z pronájmu §9) a ještě jako dobrovolný plátce DPH. Od 1.1.2016 již nic pronajímat nebudu a z tohoto důvodu jsem podala na FÚ žádost o zrušení registrace jak k dani z příjmu tak k DPH. A nyní prosím jak to je - tiskopisy o zrušení obou daní jsem převzala osobně na FÚ 30.12.2015 .
1. U daně z příjmu je napsáno, že se ruší s účinností ke dni oznámení tohoto rozhodnutí tj. tedy 30.12.2015? je zde i poučení, že je možno se ve lhůtě 30 dnů odvolat - má tato lhůta vliv na ukončení nebo na posledním daňovém přiznání za rok 2015 budu uvádět ne celý rok ale datum od 1.1.2015 do 30.12.2015???
2. U DPH Zde je napsáno, že se ruší dnem následujícím po dni oznámení tohoto rozhodnutí - přestávám být plátcem DPH. Tj, že 31.12.2015 již nejsem plátce DPH? Musím to na přiznání k DPH za 12/2015 někde uvést?
Moc prosím o radu . Děkuji