Re: značka na přání a daňové výdaje
Takže jste si odpověděla sama :-)
Přeji hezký den
>>>>>>dobrý den, prosím o radu, poplatek za značku na
>>>>>>přání-lze dát do daňově uznatelných nákladů ? děkuji
>>>>>
>>>>>Navýší uvedená značka příjmy, které podnikatelský
>>>>>subjekt bude přiznávat ke zdanění?
>>>>
>>>>těžko. maximálně ego majitele...
>>>
>>>Takže jste si odpověděla sama :-)
>>>Přeji hezký den
>>Díky, jen jsem se potřebovala ujistit. Majitelovi
>>někdo "poradil" že ano...
>
>A má třeba uvedená SPZ v textu název firmy?
>Že by firmu propagovala, dělala firmě reklamu.
jen iniciály a přezdívka
>
Ještě kdyby se tak jednalo o nové vozidlo a správní poplatek za nově přidělenou SPZ. Je to jako se vším - někdo při kontrole obhájí, někdo neobhájí. V takových případech doporučuji klientovi, aby si nechal písemně schválit daňovou uznatelnost nákladu od daňového poradce.
Uvažuji o tomtéž. Podle mého laického názoru, pokud na RZ nebude nějaká kravina, která má význam pouze pro řidiče/majitele, asi je nesmysl to zkoušet nacpat do nákladů, ale pokud si tam dám název firmy, můžu to přece brát i jako reklamu, do které bych jinak investoval třeba formou polepů vozidla nebo nějakých magnetických nosičů na dveře auta, apod. A pokud v případě kontroly doložím, že mi to přineslo nějakou zakázku navíc a nebo mi to zvýší návštěvnost webu (kde nabízím svoje služby), tudíž zvýší šanci na další zisk (který by bez RZ na přání nebyl), musí mi to přece být uznáno...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2016 13:51
dobrý den, prosím o radu, poplatek za značku na přání-lze dát do daňově uznatelných nákladů ? děkuji