Daně elektronicky

• (neregistrovaný)

11. 1. 2016 16:17

Dobrý den, na FÚ podáno dnes Potvrzení k el.podání DPH a zároveň silniční daň-papír - obojí od jednoho plátce. Na podatelně silničku nechtěli vzít - že od 1.1.2016 plátci DPH podávají v š e c h n y daně jen elektronicky. Tak nevím, nějak jsem se v tom daňovém řádu asi špatně zorientovala, prosím o správnou navigaci. Chtěla jsem na stránky Finanční správy, ale tam asi stávkují - nejdou, alespoň mně ne. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2016 16:42

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Daně elektronicky
      Zkopíruji:
      Podání k DPH již pouze elektronicky
      ovolujeme si upozornit všechny plátce daně z přidané hodnoty a osoby povinné k dani, že od 1. 1. 2016 vzniká povinnost podávat daňové přiznání a další podání pouze elektronicky. Všichni plátci jsou povinni podat elektronicky daňové přiznání již za zdaňovací období prosinec 2015, respektive za 4. čtvrtletí 2015. Při nesplnění povinnosti učinit příslušná podání elektronicky bude plátci uložena pokuta 2 000 Kč.
      Dole odkaz na Leták
      http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-novinky/DPH_elektronicky_20160107.pdf

O tom, že by FO bez datové schránky (atd. viz. DŘ 72/4) měli podávat všechna daňová přiznání elektronicky jsem nic nenašla.

• 11. 1. 2016 16:42

kl (neregistrovaný)

Dobrý den, koukněte zde:
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1354138

• 11. 1. 2016 17:05

miri7v (neregistrovaný)

Děkuji za reakce a rady. Zapomněla jsem se zmínit, že plátce nemá datovou schránku, takže kromě DPH a KH lze papírově. Uklidnili jste mě, nějak se v tom daňovém guláši motám. Moc děkuji všem.

• 11. 1. 2016 17:14

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

OT Mohu se zvědavě zeptat - nechali jste jim tam to papírové Přiznání k silniční dani?

• 11. 1. 2016 17:25

miri7v (neregistrovaný)

Paní za okýnkem se po chvilce zdráhání nechala nalomit, že to tedy vezme, ale že správce stejně vyzve. Zdá se, že ani pracovníci FÚ si nejsou zcela jisti, tím méně úřednice v podatelně, která neví nic o tom, kdo přiznání podává. Zdravím všechny diskutující a přeji odolnou nervovou soustavu :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).