Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2016 7:54
Dobrý den, mám dotaz ohledně zrušení registrace k silniční daně. Vlastním automobil, který jsem poronajímal FO podnikateli k provozování jeho podnikatelské činnosti na základě nájemní smlouvy. Tato nájemní smlouva nám vypršela ke konci roku ke dni 31.12.2015. Smlouvu jsme již neprodloužii a auto mi bylo vráceno. Jelikož jsem byl vlastník auta platil jsem silniční daň. Nyní auto již není od 1.1.2016 používáno k podnikání, chystám se podat zrušení registrace k silniční dani na FU. Když tam dnes 12.1.2016 žádost podám, přijde mi oznámení, že se silniční daň ruší k určitému danu v lednu 2016, ke kterému, ke dni předání formuláře na FU, nebo později?. A ja nevim, jestli mam jeste platit nejakou zalohu, kdyz vlastne uz auto není používáno k podnikání ani jeden den v novem roce. a jestli to teda konci priznanim za rok 2015, nebo jestli se bude muset podat jeste priznani za rok 2016 a budu muset za leden zaplatit 1/12 roční sazby. Děkuji za odpověď