Re: úroky předpis x danový náklad
no jeste jsem koukala a je tam napsane ze úroky z prodelní vzniknou za období říjen 2014-az 2/2015, splatné do konce roku 2015. Skutečně jsme zaplatili az nyní, zaúčtovala jsem předpis do 2015, kde vyloucíme. ale asi je špatně, že předpis těch úroků měl být z části uz v roce 2014 ?
Re: úroky předpis x danový náklad
ne ne, mam to spatne
jedna se o dohodu o uzani dluhu a zaplaceni. podepsana nekdy 1/2015. je to takovy splatkovy kalendar a nakonci jsou dva odstavce ohledne uroku. ze kdyz zaplatime do konce 2015 tak ty uroky snizi o polovinu, kdyz az v 2016 tak uroky cele. a je to k fakturam se splatnosti 2014 dopocitany urok. jenze jsem to dostala do ruky az ted, kdyz zaplatili uroky. jinak platby byly běžně dělané přímo na uhradu faktur
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2016 9:53
Dobrý den,
prosím zkušené o radu. máme prvně k řešení, zaplacené smluvní úroky z pozdních úhrad faktur z roku 2014, zaplaceno ted v lednu 2016. dle parag. 24 zi, tedy budou danově účinné az v 2016. Ale kam mam naúčtovat předpis ? v dohodě je zapsané, ze do konce roku 2015 vzniknou tyto uroky..., tak mam to zaúčtovat do 2015, vyloučit pak z priznání ?