Re: náklady roku 2015
Tohle jsem řešila s daňovým poradce v minulém roce. Legální cesta v podstatě neexistuje, takže jsme to vzdali.
Cokoli si tam dáte, musíte mít podložené skutečností - došlá faktura, práce lidí, nákup materiálu apod.
Radil mi ať to nedělám. V podstatě bych ošidila stát na dani.
Máte ještě nějaký majetek, ke kterému lze tvořit rezervu a ke kterému ještě rezerva tvořena nebyla?
Zvážili jste tvoření rezervy na tento majetek?
Jste si jisti na 100%, že opravu bude opravdu v roce 2016?
K tomu si odpovězte, co se stane, když naplánujete tvoření rezervy a pak nezvládnete splnit do termínu podání DP podmínky (převést peněžní prostředky v plné výši rezervy na samostatný účet). Hlavně kdy se to stane.
Konzultace s Vaším daňovým poradcem, nebo auditorem by byla na místě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2016 10:47
dobrý den, mohl by mi někdo prosím poradit - mám vymyslet způsob, jak do nákladů 2015 dostat náklady na opravu majetku, který se bude opravovat v roce 2016 - aby byly samozřejmě daňové. Možnost rezervy je pasé - zřízení účtu na který se uloží částka peněz rezervy - už nejde, rezerva se musí tvořit více jak 1 zdaň. období - neodpovídá, máme peníze na rezervním fondu a na ostatních fondech - ovšem čerpání těchto fondů nejde do nákladů. Takže co teď? Nevím jestli sedím na té správné židli a raději bych neměl jít dělat nějakou práci, která se dá vymyslet jinak. Pokud máte někdo nějakou verzi a zkušenost prosím poraďte. Moc děkuji a přeji pěkný den.