Re: Průměrný čistý měsíční příjem - sprá
Děkuji moc za rychlou reaci. Udělám to, jak píšete. Včera jsem bojovala z výpočtem pro úřad práce a vůbec mi to nevycházelo v s tím co mi vyhazoval program. Prosím pro úřad práce se počítá tak, jak píšu výše, bez náhrad ( nemocenská, náhrada za dovolenou, náhrada za návštěvu lékaře)? Předem velmi děkuji.
ano,pro prac.právní účely (ÚP) počítáte, jak jste napsala, bez náhrad.
Ještě se zeptám možná úplně hloupě, když vystavuji potrvzení o výši příjmu pro úřad práce, pro žádost na příspěvek na bydlení. Mám tu pracovnici a ta má 10 tis. hrubého. Co vše započítávám do příjmu na toto potvrzení. Vezmu celou čistou mzdu za čtvrtletí včetně dovolené, prémii a příplatků a vydělím 3 měsici ? Tak to moje předchůdkyně dělala a nejsem si vůbec jistá správností.
Moc děkuji za velkou pomoc. Ještě se zeptám asi hloupě, ale chci to mít opravdu správně, čistá mzda se rozumí po odpočtu stravenek a nebo čistá mzda před odpočtem za stravenky? Já bych řekla, před odpočtem. Ale radějí prosím o potvrzení.
Dobrý den Libi,
mohla bych Vás ještě poprosit o radu ohledně náhrad za lékaře. Ráda bych zavedla správně zadávání náhrad za lékaře do programu. Mám teď zaměstnance a byl 3 x za prosinec u lékaře, kde strávil 5hodin, máme 8 hodinovou pracovní dobu. Můžu mu za prosinec dát do mzdy jenom jednou návštěvu lékaře 0,5 dne tj. 4hodiny. Nebo musím dát do každého dne? Mám obavu, abych dělala správně. Předem velmi děkuji za radu.
Jestli to chcete mít správně, tak to udělejte podle doložených propustek.
Ani na výplatním lístku, ani ve mzdovém listě se nikde neprojeví, jestli to jsou v měsíci 3 návštěvy nebo jedna. Bude tam vidět jen počet hodin, které neodpracoval a za které dostane náhradu mzdy.
Není zač.
>>>
>>>>>
>>>>>Děkuji za rady, velké díky, začínám a je to boj.
>>>>
>>>>Já už skoro končím a je to čím dál horší boj! :-)
>>>
>>>Dobrý den Libi,
>>>mohla bych Vás ještě poprosit o radu ohledně náhrad
>>>za
>>>lékaře. Ráda bych zavedla správně zadávání náhrad za
>>>lékaře do programu. Mám teď zaměstnance a byl 3 x za
>>>prosinec u lékaře, kde strávil 5hodin, máme 8
>>>hodinovou
>>>pracovní dobu. Můžu mu za prosinec dát do mzdy jenom
>>>jednou návštěvu lékaře 0,5 dne tj. 4hodiny. Nebo
>>>musím
>>>dát do každého dne? Mám obavu, abych dělala správně.
>>>Předem velmi děkuji za radu.
>>
>>Jestli to chcete mít správně, tak to udělejte podle
>>doložených propustek.
>>
>>Ani na výplatním lístku, ani ve mzdovém listě se
>>nikde
>>neprojeví, jestli to jsou v měsíci 3 návštěvy nebo
>>jedna. Bude tam vidět jen počet hodin, které
>>neodpracoval
>>a za které dostane náhradu mzdy.
>
>Moc děkuji za radu. Jste poklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2016 13:02
Prosím o kontrolu průměrného čistého měsíčního příjmu pro banku za posledních 12. měsíců. Zaměstnanec u nás odpracoval pouze 8 měsíců. Vyjela jsem si sumarizaci za celé obodobí, co u nás pracuje a spočítala jsem:
Zakladní mzda 77.776 Kč + prémie 24.850 Kč + příplatky 5.147 Kč + mzda za práci přesčas 5.640 Kč celkem 113.413 Kč
a tuto částku vydělím odprac. hod tj. 1240 hod. + práce přesčas 87hod.
vychází mi 85,47 Kč x 40 x 4,348 = 14.865 Kč hrubého
mzdu zdaním a vychází mi 12.299 Kč
Je můj výpočet správný? Přede moc děkuji.