Re: Zahrnout srazkov.dan DPP do prizn.DP
Ano, je to možné. Musí si vyžádat od zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a do přiznání zahrne i vyplacené odměny z DPP a sraženou srážkovou daň.
Sražená srážková daň se do DP zapíše do řádku 87a Sražená daň podle § 36 odst. 7 zákona.
Velice dekujeme za rady. Mamka prohlaseni nepodepsala, nebot mela slibeny pracovni pomer, ale pak z toho seslo.
Pokud tomu dobře rozumím, je zahrnutí příjmů zdaněných srážkovou daní do přiznání MOŽNOST, nikoliv povinnost. Zpracovávám DPP několika brigádníkům a potvrzení o příjmech a sražené dani jim dám. K tomu jim řeknu, že si tu srážkovou daň MOHOU uplatnit v daňovém přiznání, chtějí-li, nebo taky nemusejí. Je to tak? Díky ochotným za upřesňující odpověď, ve mzdách nejsem příliš zdatná.
Děkuji za potvrzení :-) U srážkové daně z autorských honorářů to platilo jen v roce 2014, to si pamatuju ze školení. Ale nebyla jsem si jistá s tou "běžnou" srážkovou daní. Za předchozí roky mám v mozku napevno vyryto, že srážková daň je konečná a už se nikam nezahrnuje a nikdy nezúčtuje... a teď je to jinak. Mám čím dál intenzívnější pocit, že ty stálé změny nejsem schopná absorbovat... Potřebovala bych "rozšířit paměť" nebo přikoupit větší harddisk do mé hlavy ;-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2016 20:47
Prosime ochotne o radu. Moje mamka pracovala cast roku na dohodu o provedeni prace, prijmy do 10 tisic hrubeho mesicne, nepodepsala prohlaseni. Zamestnavatel ji strhaval srazkovou dan. Mamka ma jeste prijmy z pronajmu, bude podavat priznani k dani FO. Ma si od zamestnavatele vyzadat potvrzeni o prijmech a srazene dani? Zapocitava se srazkova dan na celkovou danovou povinnost? Kdysi to snad nebylo mozno, ale nyni je to pry mozne? Dekujeme.