Re: KH - platební kalendáře - zálohy
Už se tu o tom psalo vícekrát, zkuste se podívat do historie.
Jestli jsem to dobře pochopila, do KH měsíčně dáváte jednotlivou úhradu - za evidenční číslo bych vzala v.s. každé platby - bývá stejný pro celý platební kalendář.
DPPD - tedy datum pro KH je den připsání platby dodavateli - pokud máte jinou banku než dodavatel, volila bych den následující po odepsání platby, pokud máte stejnou banku, je to stejný den, kdy platíte.
Snad mě někdo doplní, příp. potvrdí to, co jsem napsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2016 8:07
Dobrý den,
prosím o radu s KH u platebních kalendářů, které jsou daňovým dokladem k zálohám (na vodu, plyn, elektřinu). Vystavení platebního kalendáře na plyn je 15.7.2015, číslo daňového dokladu není uvedeno, pouze číslo smlouvy. Záloha byla uhrazena 11.1.2016. Daňový doklad k záloze neposílají, je jím platební kalendář.
1) Do evidenčního čísla bude uvedeno číslo smlouvy?
2) Jaké bude datum KH k DPH u interního dokladu, kterým si uplatňuji DPH? Datum vystavení pl. kalendáře dodavatelem nebo datum naší úhrady z účtu - tedy stejné jako datum vystavení daň. dokladu?
Moc děkuji za odpovědi.