Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2016 10:08
Dobrý den: Pracuju jako prodavačka, přijímám zboží na sklad, předvádím zboží zákazníkům, beru od nich peníze, takže zřejmě patřím do 3. skupiny prací. Dosud jsem měla 70,-Kč na hodinu. Střídáme se tu tři a obvykle odpracujeme tak 130-140 hodin měsíčně. Takže HM=např.135x70=9450. Kolegyně někde vyčetla pojem "zaručená mzda" a prý když máme odpracováno méně hodin než 160, tak by nám to měl majitel obchodu doplatit na částku 11.200,- Kč (nebo teď od 1.1. dokonce 12.100,-Kč), což by při 135 odpracovaných hodinách za měsíc znamenalo 82,-Kč/hod (od ledna dokonce 89,-Kč/hod.) Mně se to nějak nezdá, ale každopádně si myslím, že bychom teď měli dostávat aspoň 71,60 Kč/hod., takže HM=např. 135x71,60=9.666,-Kč. Můžete mi, prosím, poradit, která z nás má pravdu nebo je to úplně jinak? Díky moc, P