Truhlářské práce a RPDP

• (neregistrovaný)

13. 1. 2016 10:44

Dobrý den, mám problém s odběratelem ohledně fakturace. Sepsali jsme v září smlouvu o dílo - on i my plátci DPH. Jedná se o výrobu nábytku a dveří včetně montáže. Zálohovou fakturu jsme vystavila s tím, že vše bude fakturováno najednou v RPDP. Nyní nás odběratel tlačí, že nechce fakturovat dveře, ale chce to napsat jako nábytek. Na to jsem mu řekla, že když už jsme fakturovali v RPDP a ze zálohy jsme neodvedli v září daň, tak mu to nyní nemůžeme fakturovat jako nábytek, protože tam se daň 21% počítá a tudíž jsme měli odvést daň i ze zálohy. On chce, aby jsme tedy fakturovali místo dveří vestavěné skříně, ale v částce, která dělá pouze 5 % z celkové faktury. Původně částka za dveře byla 30 % z celkové zakázky. Co mám dělat? Jsem bezradná a nerada bych něco udělala špatně. Prosím o radu. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2016 13:47

Božena (neregistrovaný)

Re: Truhlářské práce a RPDP
      Napsala bych skutečně provedené práce. Máte to i ve smlouvě. Kdyby došlo k tomu, že Vám nezaplatí, pak by jste měli problém i soudně vymáhat. Smlouva je závazná pro všechny.

• 14. 1. 2016 7:51

P. (neregistrovaný)

Děkuji za radu a ještě jsem se chtěla zeptat, jaká je praxe, když je ve smlouvě více produktů - např. jako u nás - zabudované dveře a zároveň i klasický nábytek, je určeno nějaké pravidlo, např. kolik % z celé faktury má činit služba v RPDP, aby se mohla v tomto režimu vystavit celá faktura? Např. zabudované dveře za 50 tisíc a nábytek (postele, komody, apod.) za 70 tisíc. Lze celou fakturu vystavit v RPDP?

• 14. 1. 2016 8:04

Jana N. (neregistrovaný)

pokud část v režimu a zboží k tomu se týká,je součástí celé akce-fakturace, pak je celé v režimu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).