Daň. přiznání

• (neregistrovaný)

13. 1. 2016 12:12

Dobrý den, prosím o dotaz.

Jsem právnická osoba, jaké přiznání jsem prosím povinna podávat přes datovou schránku ? ( srážková daň, závislá činnost, daň z nemovitosti )

A prosím pokud jsem fyzická osoba ( nepodnikatel ) se zřízenou datovou schránkou ( daˇz nemovitosti )

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2016 12:28

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: daň. přiznání
      Zpřístupněná datová schránka = podání na FÚ lze učinit pouze datovou zprávou ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně odeslanou způsobem uvedeným v § 71 odst. 1. Daňového řádu
      .. DŘ 72/4 ..
      .....
      Odstavec 1) Přihlášku k registraci, oznámení o změně registračních údajů, řádné daňové tvrzení nebo dodatečné daňové tvrzení lze podat jen na tiskopise vydaném Ministerstvem financí nebo na tiskovém výstupu z počítačové tiskárny, který má údaje, obsah i uspořádání údajů shodné s tímto tiskopisem.
      .......
      http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-280

• 13. 1. 2016 12:35

jon (neregistrovaný)

Takže to znamená, že pokud mám datovou schránku, tak všechna přiznání elektronicky ?

• 13. 1. 2016 12:46

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Odpověď pro právnickou osobu
      Pokud máte zpřístupněnou DS, tak ano, měli byste podávat všechny Přiznání k daním elektronicky. Když nepodáte jak uvedený § požaduje, tak následuje § 247a odstavec 2) DŘ.

Odpověď pro fyzickou osobu
      Zde je to dle mého názoru ohledně Přiznání k různým daním komplikovanější a nedovolím si odpovědět. Doporučila bych konzultaci s erudovaným daňovým poradcem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).