Re: daň. přiznání
Zpřístupněná datová schránka = podání na FÚ lze učinit pouze datovou zprávou ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně odeslanou způsobem uvedeným v § 71 odst. 1. Daňového řádu
.. DŘ 72/4 ..
.....
Odstavec 1) Přihlášku k registraci, oznámení o změně registračních údajů, řádné daňové tvrzení nebo dodatečné daňové tvrzení lze podat jen na tiskopise vydaném Ministerstvem financí nebo na tiskovém výstupu z počítačové tiskárny, který má údaje, obsah i uspořádání údajů shodné s tímto tiskopisem.
.......
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-280
Re: daň. přiznání
Odpověď pro právnickou osobu
Pokud máte zpřístupněnou DS, tak ano, měli byste podávat všechny Přiznání k daním elektronicky. Když nepodáte jak uvedený § požaduje, tak následuje § 247a odstavec 2) DŘ.
Odpověď pro fyzickou osobu
Zde je to dle mého názoru ohledně Přiznání k různým daním komplikovanější a nedovolím si odpovědět. Doporučila bych konzultaci s erudovaným daňovým poradcem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2016 12:12
Dobrý den, prosím o dotaz.
Jsem právnická osoba, jaké přiznání jsem prosím povinna podávat přes datovou schránku ? ( srážková daň, závislá činnost, daň z nemovitosti )
A prosím pokud jsem fyzická osoba ( nepodnikatel ) se zřízenou datovou schránkou ( daˇz nemovitosti )
Děkuji.