Re: KH - ještě jednou plat. kalendář
Dobrý den, připojím se k dotazu - někteří klienti mi, bohužel, dávají bankovní výpisy 1-2x do roka, proto jsem jim dosud dph ze záloh na energie neuplatňovala měsíčně (čtvrtletně), ale dph jsem uplatnila najednou z daňového dokladu za celý rok. Vůbec netuším, jak s tím naložím letos, až přijde konečné vyúčtování, když jsem v r. 2015 dph ze záloh neuplatňovala. To mi moje KH nebude při párování sedět na např. ČEZ. Nevíte co s tím? Děkuji.
Re: KH - ještě jednou plat. kalendář
V tomto konkrétním případě, resp. 2 případech, se jedná o ČEZ, kdy mám k dispozici platební kalendář - rozpis záloh. K uhrazeným zálohám už pak daňové doklady nechodí. Je mi jasné, že se budu muset v r. 2016 pokoušet o nemožné a bankovní výpisy z nich nějakým způsobem dostat, abych to měla v pořádku, ale nevím, jak budu řešit neuplatněné dph v r. 2015 spolu s ročním vyúčtováním, aby to sedělo na KH. Děkuji.
Moc děkuji.
>>>>Dobrý den,
>>>>pořád si nejsem úplně jistá, co se týká řádků KH
>>>>(B2,B3) u záloh placených ČEZu. Předpis na 11měs.
>>>>přišel na
>>>>podzim, platíme měsíčně 5.000,- Kč(vč. DPH). Přesto
>>>>budeme dávat po zaplacení zálohy do KH na řádek B2, i
>>>>když samotná záloha nepřesahuje 10.000,- Kč, je to
>>>>tak?
>>>
>>>Ano, je to tak, protože celková částka na daňovém
>>>dokladu je větší, jak 10 tis
>>
>>Paní Mirko, asi jsem se špatně vyjádřila. Nechápu, na
>>jakém daňovém dokladu, vždyť platební kalendář není
>>normálně daňový doklad, u ČEZu je to vyjímka, aby
>>nemuseli posílat DD k zaplaceným
>>zálohám.
>
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1355468
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1354640
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2016 13:03
Dobrý den,
pořád si nejsem úplně jistá, co se týká řádků KH (B2,B3) u záloh placených ČEZu. Předpis na 11měs. přišel na podzim, platíme měsíčně 5.000,- Kč(vč. DPH). Přesto budeme dávat po zaplacení zálohy do KH na řádek B2, i když samotná záloha nepřesahuje 10.000,- Kč, je to tak?