Re: ukončení OSVČ a Úřad práce
Chtěli opravdu Přiznání k dani z příjmu FO za rok 2015, nebo
"Potvrzení o době výkonu samostatné výdělečné činnosti a o době důchodového pojištění v rozhodném období", které vystavuje Správa sociálního zabezpečení?
Součástí tohoto potvrzení je i údaj o výši vyměřovacího základu OSVČ pro placení pojistného za poslední zúčtovaný kalendářní rok, za který bylo uhrazeno pojistné, který je rozhodný pro výpočet výše podpory v nezaměstnanosti.
Dali Vám termín, do kdy musíte Potvrzení od ČSSZ odevzdat?
Takže co od své paní účetní potřebujete?
Zpracované Přiznání k dani z příjmu FO za rok 2015,
nebo Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2015?
Formulář pro "Přehled" je na stránkách ČSSZ již zveřejněn
http://www.cssz.cz/cz/e-podani/ke-stazeni/e-podani-OSVC/e-podani-OSVC.htm
https://eportal.cssz.cz/web/portal/tiskopisy-osvc-2015
S tím, zda bude ochotná Vám ho zpracovat, nedokáži pomoci.
Ona ochotná určitě bude, jen je to moc hrrr. Nemá ještě zpracované moje DPH za poslední kvartál natož DP a navíc ten upgrade, kdy jí to její softwarová firma posílá až kolem 20 ledna. Přehledy mi běžně zpracovává taky k DP....
Moc děkuji za radu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2016 15:15
Dobrý den, jsem osvč a chci se přihlásit na úřad práce nyní v lednu. Chtějí po mě abych přinesl daňové přiznání, ale moje účetní ještě nemá upgrade pro nový rok (prý ho bude mít až tak někdy příští týden) a daňové přiznání mi nechce vytvořit. Dá se postupovat i jinak? Nebo to daňové přiznání je nutné. Napadlo jak by to bylo kdybych šel na ÚP třeba v říjnu, to bych přece DP taky neměl...
děkuji MIlan