Re: přestávka na jídlo
>>Máme novou pracovnici na HPP, ale jen na tři hodiny
>>denně. Nemohu se shodnou s kolegyní, já tvrdím že na
>>tak
>>krátkou směnu nemá nárok na přestávku na jídlo a
>>tudíž
>>bude dělat 3 hodiny čistého času a koelgyně si myslí
>>že by měla dělat 3+0,5 hodiny. v ZP jsme to nenašly.
>>Prosím, máte zkušenost s takto krátkou směnou? Děkuji
>
>Rozvrržení směny určuje zaměstnavatel.Jsou dvě
>možnosti:
>1. bude pracovat 3 hodiny bez přestávky
>2. nebo ji zaměstnavatel urči čerpání přestávky na
>jídlo např. po 2 hodinách
>Setkala jsem u zaměstnavatelů s bodem 1.
V tom případě ale nesmí svačit ani obědvat.
>
Setkala jsem u zaměstnavatelů s bodem 1. V tom případě ale nesmí svačit ani obědvat.
Jedná se o recepční s provozní dobou 8-11 hod (pak nastupuje paní na plný úvazek), a teď jde o to jestli má chodit 7,30-11 aby to bylo včetně přestávky na jídlo, nebo jen ty tři hodiny (8-11).
Tak já ano, jde o to, od kdy do kdy pracuje. Přestávka může být stanovena jednotně pro všechny zaměstnance a pokud jeho pracovní doba dobu přestávky obsahuje, tak ji drží jako všichni ostatní zaměstnanci. Ale pokud bude chodit 8 až 11 hod., tak to by přestávka musela být např. 10.00 - 10.30 hod. , což většinou nebývá. Pokud by měli přestávku např. 11.00 -11.30 hod, jak máme třeba my a pracovní dobu od 10.00 do 12.00, pak by ji držel a končil v 12.30 hod. Ale záleží výhradně na zaměstnavateli, jak to nastaví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2016 15:47
Máme novou pracovnici na HPP, ale jen na tři hodiny denně. Nemohu se shodnou s kolegyní, já tvrdím že na tak krátkou směnu nemá nárok na přestávku na jídlo a tudíž bude dělat 3 hodiny čistého času a koelgyně si myslí že by měla dělat 3+0,5 hodiny. v ZP jsme to nenašly. Prosím, máte zkušenost s takto krátkou směnou? Děkuji