Re: KH - vyúčtování energie
Nevidím problém ...dič je platné jen nejste plátce DPH. DPH si neuplatníte ....důvodů pro neuplatnění DPH může být spousta ...nemyslím si že by FU vyzýval odběratele k vysvětlení proč si DPH neuplatnil ....To co povede k výzvám bude opačný případ ..když si někdo uplatní, ale oni nedohledají kdo jim odvedl
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2016 7:24
Dobrý den mám prosbu pro lépe orientované v KH - Pronajímala jsem budovy byla jsem registrovaná k povinnosti daně z příjmu (příjmy dle §9) a byla jsem dobrovolným plátcem DPH. Na konci roku 2015 jsem zrušila registraci na FÚ jak k DPH tak k daním z příjmu (oznámení o ukončení jsem si osobně převzala na FÚ 30.12.2015) jelikož jsem nájmy ukončila z důvodu prodeje budov a to k 31.12.2015. Na ČEZU jsem k 31.12.2015 ukončila sml. A nyní řeším - přišla mi z ČEZU fa s mým DIČ - vyúčtování za období od 25.4.2015 - 31.12.2015 ale vystavení dokladu a DUZP je 6.1.2016. Faktura je na 41000,- + DPH. Je mou povinností ČEZ opět informovat o mém ukončení plátcovství DPH? Dle mě může nastat problém s KH - jelikož DUZP je 6.1.2016 a zde již vstupuje do KH nad 10000,- i s DIČEM odběratele. Poradíte prosím jak postupovat? Moc děkuji