Re: Přiznání k DPH dovoz + clo + doprava
Paní allli děkuji Vám za odpověď. Můžete mi prosím ještě napsat, proč se pro dovoz používá přepočet celním kurzem a je to tak i u vývozu? Vývoz dělám často a je pravda, že používám denní kurz, ale také musím na FÚ dělat měsíční výpisy vývozů, protože jim nesedí statistická hodnota s tou naší vykázanou. Zřejmě bych měla upravit vnitřní směrnici a dát tam, že pro dovozy a vývozy budeme používat celní kurz. Je to tak?
Re: Přiznání k DPH dovoz + clo + doprava
Úplně teď nevím, jak to myslíte s tou evidencí DPH, ale protože se faktura, kterou dám do přiznání u vývozu liší se statistickou hodnotou, kterou mají finančáci od CÚ, tak na FÚ posílám vypsané moje hodnoty z faktury v eurech, v CZK a k tomu statistickou hodnotu z JSD, takhle jim to zatím stačí a paní na FÚ ví o tom, že používáme denní kurz. Nebo dělám něco špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2016 9:59
Dobrý den,
v listopadu jsme přijali zboží z Norska, celní řízení ukončeno v prosinci. Dále k tomu mám od TNT vyúčtovaný celní poplatek a dopravu. Clo a dopravu mám v Kč, faktura je v eurech. Používáme denní kurz. Dám do přiznání k DPH všechny tyto částky do ř. 7 a 13? Také účtování všech tří faktur bude 504/321? Děkuji za Vaše rady.