Výpočet pravděpodobného výdělku

• (neregistrovaný)

14. 1. 2016 17:33

Dobrý večer,

ještě jednou prosím o radu.
    Zaměstnanec nastoupil do práce 1.10.2015 (první pracovní smlouva, mzdový výměr 12 000 Kč, předtím studoval a nikde nepracoval), v prosinci čerpal dovolenou, jaký je postup při výpočtu PPÚ?
    Říjen: měsíční mzda 12 000 Kč, prémie 2 500 Kč, HM 14 500 Kč, odpracováno 176 hod.
    Listopad: měsíční mzda 12 000 Kč, prémie 7 500 Kč, HM 19 500 Kč, odpracováno 168 hod.
    V prosinci budu rovněž vycházet z 14 500 Kč, ale musím mu proplatit dovolenou 5 dní.

Kolegyně v práci mi poradila, že mám vzít HM dle mzdového výměru (tam má jenom 12 000 Kč), vydělit ji nějakým koeficientem 21,74 a osmihodinovou pracovní dobou.
    Jiný názor je 3*14 500/66/8 = 82,39.

Poradí prosím ještě někdo?
    Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2016 21:12

xJ (neregistrovaný)

Re: Výpočet pravděpodobného výdělku
      Pro výpočet pravděpodobného výdělku musíte vzít i další měsíční složky, které by pravděpodobně dostal, kdyby v rozhodném období pracoval. Pokud dostává i prémie, musíte počítat i s nimi.

Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.

příklady postupu:
      http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d39533v49555-vypocet-prumerneho-pravdepodobneho-hodinoveho-vydelku/?search_query=

http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d34017v43495-vypocet-pravdepodobneho-vydelku/?search_query=

• 15. 1. 2016 9:25

lea88 (neregistrovaný)

Re: Výpočet pravděpodobného výdělku
      Děkuji Vám za odkazy na diskuze, ale ty už jsem počítala několikrát a stále si nejsem jistá. Mohu Vás poprosit o kontrolu výpočtu viz. výše?
      Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).