Re: daň. zvýhodnění zpětně v RZD
Dobrý den paní Jiřino,
pokusím se to napsat srozumitelněji.
Paní za mnou přišla v 02/15, že si chce od 03/15 uplatnit dceru na dani (mají celkem tři děti - dceru a dvojčata), dvojčata si uplatní manžel až v daňovém přiznání.
Donesla potvrzení od manžela, že on od 03/15 neuplatňuje žádné dítě. Dcera byla jako dítě číslo 1.
Teď si paní žádá o RZD a chce zpětně vrátit dceru za 01 a 02/15 a také chce potvrzení pro manžela k daňovému přiznání, že ona v roce 2015 neuplatňovala daň. zvýh. na dvojčata.
Nevím, jak mám vyplnit potvrzení pro manžela a jak má vypadat potvrzení od manžela, aby si mohla zpětně uplatnit dceru za 01 a 02. Za pomoc velice děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2016 9:23
Dobrý den,
prosím vás, pomozte mi:
zaměstnankyně u nás pracovala celý rok 2015, má 3 děti, děti si vždy uplatňoval manžel až jednou za rok v daňovém přiznání (má zaměstnavatele a živnost na vedlejšák) .
Od 03/2015 si požádala o daňové zvýhodnění na nejstarší dítě. Donesla mi potvrzení, že manžel od 03/2015 neuplatňuje daň. zvýh. na žádné dítě. Daňové zvýhodnění uplatňovala ve výši na 1.dítě.
Teď si žádá o roční zúčtování a žádá i zpětně daň. zvýh. na to nejstarší dítě a chce potvrzení pro manžela, aby si mohl uplatnit dvě zbývající děti v daň. přizn.
Myslím si, že by mi měla donést nové potvrzení od manžela z práce, že on v roce 2015 neuplatňoval na žádné dítě , ale nevím, jak mám vyplnit potvrzení pro manžela. Mám tam uvést, že ona uplatňovala nejstarší dítě po celý rok ve výši 1? I když ve skutečnosti uplatňovala od 03 a 01 a 02 se ji bude vracet v RZD?
Za pomoc moc děkuji.