Re: Evidence vydaných obědů
Daňově uznatelným nákladem u zaměstnavatele je náklad vynaložený na provoz vlastního stravovacího zařízení, kromě hodnoty potravin, nebo příspěvky na stravování zajišťované prostřednictvím jiných subjektů a poskytované až do výše 55 % ceny jednoho jídla za jednu směnu, maximálně však do výše 70 % stravného vymezeného pro zaměstnance při trvání pracovní cesty 5 až 12 hodin.
Dejte si pozor na účtování, kolik dáváte do Nákladů. Pokud jim to chcete platit celé ošetřete si to vnitropodnikovou směrnicí, že jim budete hradit celý oběd např. z nerozděleného zisku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2016 11:21
Dobrý den, naše firma začala odebírat obědy pro zaměstnance - zašlou nám jídelní lístek a kdo chce, tak si vybere, obědy dovezou přímo k nám do práce v ešusech. Nechci mít následně problémy s FÚ, tak se chci zeptat, jestli stačí, když mám na každý měsíc seznam zaměstnanců, u každého počet odebraných obědů za danou cenu a u toho podpis, že počet souhlasí a obědy byly zaměstnancem uhrazené. V pokladně účtuji jedním dokladem k 30. v měsíci úhradu celé částky připadající na zaměstnance a k tomu připojím tento seznam. Je to tak správně?
Děkuji všem za rady.