Re: Kontrolní hlášení
Záleží na účetním SW, každý to má asi trochu jinak nastavené
V "mém" SW už vypňuji u jednoho přijatého daňového
dokladu 5 datumů ...
A to ještě ty datumy, dobře, má to jasný formát, jde jen o to, nesplést se. Ovšem ta čísla DD, to je síla. Teď teprve vidím, jaká lidová tvořivost tady panuje. Zrovna zapisuju:
FOp-46A/1-2016
Věřím, že si zvykneme, ale za sebe mohu říct, že přijatý DD teď zapisuju stejnou dobu, co jsem loni stačil zapsat tři.
KH: ANO, už je lépe
Važte slova.
Na financnisprava.cz bylo video z tiskové konference cca 7.12.2015, kde pan GŘ řekl, že kdo vystupuje proti KH, ten je za těmi 80 miliardovými úniky!
To video asi bylo přesunuto nebo odstraněno, protože obsahovalo dost nepravd. Nějak ho nemohu najít. Ale ta moudrá slova si pamatuji. Ještě je pan GŘ doplnil, že kdo bude vystupovat proti KH na toho by měla přijít kontrola.
Hezký den!
No, je to někdy hrůza.
Ale na druhou stranu si pak třeba všimneme, že u nás už cca 7 let existuje standard ISDOC, kterým se nechají posílat elektronické faktury a importovat rovnou o vlastního systému. Pak se vyhneme všem překlepům. Pokud je mi známo, zatím se to používá minimálně, ale možná právě nastává doba vyššího využití - zvlášt u těch dodavatelů s komplikovamým číslem dokladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2016 13:15
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně data KH DPH, které mám zadat do kolonky v softwaru. Mám přijatou fakturu - na dokladu je DUZD 6.1.2016 nám došlo 14.1.2016 do mého DUZD dám 14.1.2016, ale teď nevím zda mám do datum KH DPH dát 14.1. nebo to jejich 6.1.
Předem děkuji za odpověď.