Re: dohady účet 383 x 389
Český účetní standard pro podnikatele č. 017
3.11.3. Výdaje příštích období
3.11.7. Dohadné účty pasivní
Podívejte se nejen do výše uvedené ČÚS, ale také kam Vám tyto částky půjdou v rozvaze v plném / zjednodušeném rozsahu
Re: dohady účet 383 x 389
Ještě jinak, je auditor fanatik a auditor, který zná každodenní život. Za normálních okolností jsou částky na těchto účtech vcelku nepatrné.
Auditor by měl řešit v prvé řadě, jaké následky z ,,chybného'' zaúčtování plynou a jak hodně to zkreslí účetní závěrku, aby mohlo dojít k nějaké škodě, nebo omylu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2016 14:54
Dobrý den,
mám fakturu za služby, která došla v 1/2016, DUZP je 12/2015. Program mi z hlediska DPH neumožňuje účtovat fa. do 12/201. Dle tohoto dokladu interním dokladem ve 12/2015 zaúčtuji dohad 518/389 a v 1/2016 zaúčtuji na 389/321.
Je velká chyba,když zaúčtuji na účet 389, když dle fa. vím přesnou částku? Koukala jsem a předešlá účetní to tak dělala. Nebo musí být zaúčtováno na 383?
Děkuji moc za radu.