Zaměstnání a nemoc

• (neregistrovaný)

15. 1. 2016 15:08

Dobrý den, chci se zeptat, ze zdravotních důvodů nemohu vykonávat práci, jak jsem vykonával, na 3 směnný provoz. Musí mi zaměstnavatel nabídnout práci s ohledem na můj zdravotní stav? Děkuji moc za informaci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2016 15:40

xJ (neregistrovaný)

Re: zaměstnání a nemoc
      Kdo rozhodl o tom, že svoji práci nemůžete ze zdravotních důvodů vykonávat? Pokud tak rozhodl závodní lékař a v rozhodnutí je napsáno, že jste dlouhodobě ztratil způsobilosti konat dále dosavadní práci, je zaměstnavatel povinen vás převést na jinou práci.

• 15. 1. 2016 20:30

.. (neregistrovaný)

Máte k dispozici lékařský posudek vydaný poskytovatelem pracovnělékařských služeb (dříve závodní lékař), kde je uvedeno, že jste dlouhodobě ztratil způsobilost konat dále dosavadní práci?

• 16. 1. 2016 9:22

VH

Jaký lékař a co je přesně obsahem lékařského posudku? Podle rozhodnutí NS ČR musí být posudek poskytovatele pracovnělékařských služeb zdůvodněn, protože s jeho obsahem se pojí možné právní důsledky, a to povinnost převést zaměstnance na jinou práce (nikoliv povinnost nabízet), popř. možnost výpovědi, při dlouhodobé ztrátě zdravotní způsobilosti bez odstupného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).