Re: FO povinnost podat daňové přiznání
děkuji, to mám radost a můžu podepsat růžové prohlášení u zaměstnavatele, že žádám o roční zúčtování daní nebo ne? To není tak důležité, protože vždy mně vychází něco málo přes 50,- Kč, jen protože zaměstnavatel ví, že jsem si přivydělávala a říkal mi, že si musím podat sama daňové přiznání. Můžete mě prosím odkázat na paragraf, kde dokáži, že daňové přiznání podávat nemusím? Moc děkuji
§ 38ch
Hlavně si spočítejte, jestli by pro vás přeci jenom nebylo výhodné si ho podat. Třeba by se vám ta srážková daň mohla vrátit.
ZDP § 38g odstavec 2)
Daňové přiznání není povinen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti podle § 6 pouze od jednoho a nebo postupně od více plátců daně včetně doplatků mezd od těchto plátců (§ 38ch odst. 4). Podmínkou je, že poplatník podepsal u všech těchto plátců daně na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani podle § 38k, a vyjma příjmů od daně osvobozených a příjmů, z nichž je vybírána daň srážkou sazbou daně podle § 36, nemá jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč. ...
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2016 10:00
Jako FO jsem zaměstnána ve společnosti s r. o. a u zaměstnavatele mám podepsané prohlášení k dani a uplatňuji při výpočtu měsíční zálohy na daň slevu na dani na poplatníka. V průběhu roku jsem dále pracovala u jiného zaměstnavatele na základě dohody o provedení práce s měsíčním příjmem v rozmezí od 1000-5000 Kč daněné srážkovou daní.
Musím podávat daňové přiznání i v případě, že nechci uplatňit srážkovou daň do základu k výpočtu daně?
Děkuji za odpověď.