Re: Kontrolní hlášení
Tak asi si paní Božena myslí, že když nemá řádný daňový doklad, nemůže si nárokovat odpočet DPH.
Re: Kontrolní hlášení
http://www.accontes.cz/podminky-pro-uplatneni-naroku-na-odpocet-dph-po-1-dubnu-2011
Náležitosti daňového dokladu
Pokud daňový doklad neobsahuje všechny náležitosti podle zákona o dph, lze nárok na odpočet daně prokázat jiným způsobem. Výjimkou je však případ, kdy na daňovém dokladu chybí DIČ poskytovatele i příjemce zdanitelného plnění, pokud zákon ukládá DIČ příjemce na daňovém dokladu uvádět. Jiným způsobem nelze prokázat nárok na odpočet také v případě, kdy na daňovém dokladu chybí údaje rozhodné pro výpočet dph
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2016 11:05
Dobrý den, i když procházím zprávy zatím jsem nenarazila.
Jsme plátci DPH, ve firmě Euronics jsme udělali nákup za hotové, ovšem nikde jsme neuvedli DIČ naší firmy. Já to zaúčtuji jako koupi od Euronics, ale oni mě tam mít nebudou. Co teď? Mám poučit nákupčí, že všude musí hlásit, že to jde na firmu? Děkuji