Korekce poměrného odpočtu za auta

• (neregistrovaný)

18. 1. 2016 12:33

Dobrý den, moc prosím o pomoc
    pořizujeme auta pro statutáry a krátíme odpočet DPH podle kvalifikovaného odhadu,
    např. pokrátím DPH o 30% a tuto částku zahrnu do pořízení ceny majetku.
    V prosinci jsem prováděla u aut kontrolu mého a odhadu a zjistila jsem, že u jednoho auta můj odhad 30% byl malý,
    dle knihy jízd mělo být 46% na soukromé jízdy..

auto bylo porízeno 1.2.20156, krácen odpočet o 30% měl být tedy o 16 % vyšší, z DPH jsem vypočetla tedy ještě více o16%
    a dle návodu dala do řádku 45 daňového přiznání, to je řádek kterým si nárokuji odpočet, proto to tam dám mínusem..?
    a teď bych měla zaúčtovat ale jak???
    548x343

a je to tak vůbec dobře...
    Prosím moc o radu a zkušenosti...
    děkuji
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2016 12:58

Jana N. (neregistrovaný)

Re: korekce poměrného odpočtu za auta
      na ř. 46 mínusem vratka z nároku, stejně tak na tento řádek vyrovnání o 16% u všech dokladů za celý rok z údržby, oprav, nákupů doplˇků atd, které jste také v roce krátili jen o 30%.
      vypořádání se dělá u všech aut , u kterých je rozdíl mezi uplatněným nárokem a vypořádacím v prosinci o více jak 10%

• 18. 1. 2016 13:10

blanka1 (neregistrovaný)

ach jo,, na to jsem zapomněla opravy, a doplňky... tzn., že si musím najít to jedno auto a odvést víc za celý rok???děkuji moooc..
      ale je to řádek 45, že?
      a prosím? účtuji v interním dokladu?
      548x343??????
      mám pocit, kdybych to nezaúčtovaLA, Že mi to nebude sedět, nebo se pletu..?

• 18. 1. 2016 13:27

Jana N. (neregistrovaný)

pokud jste nárokovala z ostatních nákladů celé dph, musíte vrátit ze všech dokladů k autu za celý rok těch 46% na ř. 45 mínusem.
      účtování nevím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).