Re: ukončení plátcovství DPH
Pokud splňujete podmínky dle § 106b) ZDPH (uplynul jeden rok ode dne, kdy jste se stali plátcem a nedosáhli obratu za 12 předch. měsíců většího než 1 mil. Kč,...), můžete o zrušení registrace požádat. Je na to formulář "Zrušení registrace"
(KH min. za 1/2016 bude muset podat tak jako tak)
Nechala bych pod číslem /2015 - stejně jako má odběratel, protože u výměny fa bych byla opatrná. Nikdo vám nezaručí, že k ní skutečně dojde a odběratel si ji nedá do svého účta podruhé.
Vy ve svém účetnictví ji povedete jako např. účetní doklad 8/2015 s číslem fa: /2015.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2016 11:13
Jaký důvod mám uvést do kolonky ke zrušení registrace k DPH? Plátce byl dobrovolný, teď nechce být plátcem spíš z důvodu, že by mu přibylo kontrolní hlášení..
A ještě jeden dotaz, na jedné faktuře jsem omylem nenapsala číslo faktury - napsala jsem jen /2015 a mělo být 8/2015, mám fakturu vytisknout a domluvit se s odběratelem, aby si jí vyměnil ve své evidenci?
Díky..