Ukončení plátcovství DPH

• (neregistrovaný)

20. 1. 2016 11:13

Jaký důvod mám uvést do kolonky ke zrušení registrace k DPH? Plátce byl dobrovolný, teď nechce být plátcem spíš z důvodu, že by mu přibylo kontrolní hlášení..

A ještě jeden dotaz, na jedné faktuře jsem omylem nenapsala číslo faktury - napsala jsem jen /2015 a mělo být 8/2015, mám fakturu vytisknout a domluvit se s odběratelem, aby si jí vyměnil ve své evidenci?
    Díky..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2016 11:25

trew (neregistrovaný)

Re: ukončení plátcovství DPH
      Jak důvod uveďte nižší obrat než je limit pro povinnou registraci, to by mělo stačit.
      Pod jde o doklad s DUZP 2015, tak bych nechala být.

• 20. 1. 2016 11:37

Iva D. (neregistrovaný)

Ještě se tak hloupě zeptám, když počítám obrat za 12 měsíců, tak počítám částky bez DPH? jakože základ, který uvádím na faktuře?

• 20. 1. 2016 11:38

Daniela K. (neregistrovaný)

Pokud splňujete podmínky dle § 106b) ZDPH (uplynul jeden rok ode dne, kdy jste se stali plátcem a nedosáhli obratu za 12 předch. měsíců většího než 1 mil. Kč,...), můžete o zrušení registrace požádat. Je na to formulář "Zrušení registrace"
      (KH min. za 1/2016 bude muset podat tak jako tak)

Nechala bych pod číslem /2015 - stejně jako má odběratel, protože u výměny fa bych byla opatrná. Nikdo vám nezaručí, že k ní skutečně dojde a odběratel si ji nedá do svého účta podruhé.
      Vy ve svém účetnictví ji povedete jako např. účetní doklad 8/2015 s číslem fa: /2015.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).