Zálohy a vyúčtování energie

• (neregistrovaný)

20. 1. 2016 12:29

Dobrý den, v r.2015 jsem platila zálohy na energie 314/221 na konci roku jsem udělala odhad dle záloh 502/389. V r. 2016 platím stále tytéž zálohy ve stejné výši, budu je účtovat stejně jako ty v r.2015 a budou zahrnuty do vyúčtování u nás v 4/2016 nebo zálohy za 1-3/2016 přejdou do vyúčtování do roku 2017. Je to u Pražské energetiky. Více si myslím, že i ty letošní 3 zálohy budou vyúčtovány v 4/2016. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2016 14:02

Bo (neregistrovaný)

Re: zálohy a vyúčtování energie
      Na vyúčtování máte jasně rozepsané, které zálohy jste zaplatili a do jakého vyúčtování patří. Když si zúčtováváte zálohy tak Vám musí vyjít doplatek uvedený na vyúčtovací faktuře. Důležité je vědět jestli jste plátcem DPH. Kdyby ano pak by to účtování nebylo správné.

• 20. 1. 2016 15:18

petromila (neregistrovaný)

Jsme plátci DPH a ke každé záloze přijde DD k záloze, kde si uplatním DPH, které ve vyúčtovací fa zase odečítám. To je fakt, že ve vyúčtování je uvedeno, které zálohy se odečítají. Nevěděla jsem, jestli si nemám zálohy zaplacené v r.2016 dát na jinou analytiku.

• 21. 1. 2016 8:55

Bo (neregistrovaný)

Nevím jak můžete dělat dohadnou položku ze záloh, nám letos ze záloh vraceli více jak 10000,-. Já si počítám podle stavů, které je nutné zapsat k 31.12. a pak mám v exelu tabulku na výpočet s cenami od dodavatele, kde si zadávám skutečné PS a KS elektřiny nebo plynu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).