Re: daňový bonus
Chcete-li uplatnit daňové zvýhodnění u zam., doplňte si to do změny (str.2) v Prohlášení daň.poplatníka a zaměstnavateli doložte potřebné doklady ( rodný list dítěte a doložte,že druhý z manželů ho neuplatňuje a to : má-li zaměstnavatele ( i když je třeba na rodič.dovolené) potvrzením zaměstnavatele, podniká-li tak čestným prohlášením na přísl.období. Předpokladem uplatnění je, že vyživujete dítě ve společné domácnosti.
Ostatní je již starost zaměstnavatele ( vyjde-li Vám bonus, vyplatí ho a o něj snižuje odvod daní. Nestačí-li to, žádá si na FÚ- to Vás ale nemusí zajímat).
>>>Dobrý den,
>>>jsem zaměstnán a chtěl bych si uplatnit daňový bonus
>>>na dítě, má zaměstnavatel povinnost za mne o tento
>>>bonus zažádat?
>>>děkuji
>>Chcete-li uplatnit daňové zvýhodnění u zam., doplňte
>>si to do změny (str.2) v Prohlášení daň.poplatníka a
>>zaměstnavateli doložte potřebné doklady ( rodný list
>>dítěte a doložte,že druhý z manželů ho neuplatňuje
>>a
>>to : má-li zaměstnavatele ( i když je třeba na
>>rodič.dovolené) potvrzením zaměstnavatele, podniká-li
>>tak
>>čestným prohlášením na přísl.období. Předpokladem
>>uplatnění je, že vyživujete dítě ve společné
>>domácnosti.
>>Ostatní je již starost zaměstnavatele ( vyjde-li Vám
>>bonus, vyplatí ho a o něj snižuje odvod daní.
>>Nestačí-li to, žádá si na FÚ- to Vás ale nemusí
>>zajímat).
>Děkuji Vám, mohu si o tento bonus nějak zažádat i
>sám?
>podáním dan.priznani na FU...poradi Vám s vyplnenim
Musel byste si podat daňové přiznání,to zn.,že byste nežádal u zaměstnavatele o roční zúčtování daně za 2015, ale vyžádal si u něj Potvrzení o zdanitelných příjmech a zálohách na daň za 2015(ev.jeho část). Pokud bylo více zaměstnavatelů v roce 2015 , tak od nich rovněž toto potvrzení (všechny musí být v DP zahrnuty).Pro uplatnění DZV na dítě budete dokládat totéž co pro zaměstnavatele.Můžete žádat i 3 roky dozadu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2016 15:25
Dobrý den,
jsem zaměstnán a chtěl bych si uplatnit daňový bonus na dítě, má zaměstnavatel povinnost za mne o tento bonus zažádat?
děkuji