Re: Vyplacení daňového bonusu
Pokud měla v prosinci hrubou mzdu alepoň ve výši 4 600,-Kč (polovina min. mzdy), tak jste daňový bonus vyplatila správně. Ve vámi uvedeném § je psáno ve zdaňovacím období, což je kalendářní rok. Pokud budete zaměstnankyni dělat RZD a nemá roční příjem vyšší než 1/12 minim. mzdy tj. 55 200,-Kč, tak ji daňové bonusy v RZD nebudete mohla uplatnit, ale již uplatněné měsíční daňové bonusy v vracet nemusí. Vracet by je musela pouze v případě, že by si podala daňové přiznání.
Neumím moc vysvětlovat, tak doufám, že mě pochopíte.
Re: Vyplacení daňového bonusu
Děkuji Vám oběma za vysvětlení, umíte vysvětlovat, ale teď jsem dostala další "jobovku" a je to moje blbost, že jsem si nevyžádala ihned potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků, protože ona mi řekla, že žádné nepřinese, že otce dítěte nemůže nikde sehnat, že už ho neviděla kolik let. Tak a co teď s tím ? Vrátit bonus a ať si ona udělá sama Daňové přiznání a dokazuje si to FÚ nebo co ? Poradíte ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2016 6:58
Dobrý den,prosím zkušené o radu. Od 1.12.2015 byla zaměstnána matka samoživitelka ( před tím byla vedena na ÚP ). V osobním dotazníku uvedla, že požaduje slevu na dítě a totéž podepsala v Prohlášení poplatníka daně. Ve výplatě za 12/2015 jí tedy byla poskytnuta sleva na nezletilé dítě + vyplacen daňový bonus. Teď jsem ale narazila na §35c/odst.4/ ZDP , kde se hovoří o tom, že daňový bonus může uplatnit poplatník , který měl ve zdaň.období příjem...ve výši šestinásobku minimální mzdy. Takže jsme daň.bonus vyplatili neoprávněně ? Pokud ano, měli bysme předělat ještě mzdy za 12/2015 ? Předem děkuji za rady.