Re: Daň u Dohody
>>Mám nepříjemný pocit, že jsem udělala chybu, jak z
>>toho ven, Mám jednu Dohodu o provedení práce. Pán
>>dostal
>>1500 a já mu dala zálohovou daň, podepsal mi, že
>>neuplatňuje slevu na dani. Je to velký problém? Dala
>>jsem
>>mu ještě všechno potvrzení na zúčtování daní....Je z
>>toho východisko? Je to velký problém? Pro mě? Pro
>>něho?
>>Prosím poraďte! Moc díky
>můžete vysvětlit,co vám podepsal? váš dotaz je velmi
>zmatený, nelze z něj vyčíst,jak byla hrubá odměna, co
>podepsal, zda a jakou daň zaplatil. Dala jsem mu podepsat Prohlášení, že Neuplatňuje základní slevu na poplatníka.měl 1500 hrubého. Daň jsem mu bohužel strhla zálohovou - 225,- Kč.....Mzdy jsou mojí černou můrou....
Mám za to, že pokud podepsal prohlášení (byť si uvedl, že slevu na poplatníka neuplatňuje), jedná se o daň zálohovou...
Je divné, že podepsal daň. prohl., ale neuplatňoval daň. slevu, pravděp. už měl pdoepsané daň. prohl. jinde a myslel si, že je to tak dobře a ono je to špatně. Ptala jste se ho, jestli nemá nikde jinde podepsané daň. prohl.? Pokud ano, potom ho u Vás vůbec nesměl podepsat a danila byste srážkovou daní.
Ovšem fakt je, že pokud podepsal prohlášení a zvolil možnost neuplatňování slevy, pak účetní správně zdanila zálohovou daní bez uplatnění slevy. Pokud on měl podepsané v tomtéž období jinde, pak zde podepsat neměl, ale je to jeho chyba, ne účetní.
Už jsem se s tím také setkala, pán byl OSVČ a k tomu měl DPP, také prohlášení podepsal, ale slevu uplatňovat nechtěl, že dá všechno do přiznání.
souhlasíte se mnou? diky
>>>>>>Mám nepříjemný pocit, že jsem udělala chybu, jak z
>>>>>>toho ven, Mám jednu Dohodu o provedení práce. Pán
>>>>>>dostal
>>>>>>1500 a já mu dala zálohovou daň, podepsal mi, že
>>>>>>neuplatňuje slevu na dani. Je to velký problém? Dala
>>>>>>jsem
>>>>>>mu ještě všechno potvrzení na zúčtování daní....Je z
>>>>>>toho východisko? Je to velký problém? Pro mě? Pro
>>>>>>něho?
>>Je divné, že podepsal daň. prohl., ale neuplatňoval
>>daň. slevu, pravděp. už měl pdoepsané daň. prohl.
>>jinde
>>a myslel si, že je to tak dobře a ono je to špatně.
>>Ptala jste se ho, jestli nemá nikde jinde podepsané
>>daň.
>>prohl.? Pokud ano, potom ho u Vás vůbec nesměl
>>podepsat a danila byste srážkovou daní.
>
>Ovšem fakt je, že pokud podepsal prohlášení a zvolil
>možnost neuplatňování slevy, pak účetní správně zdanila
>zálohovou daní bez uplatnění slevy. Pokud on měl
>podepsané v tomtéž období jinde, pak zde podepsat neměl,
>ale je to jeho chyba, ne účetní.
>Už jsem se s tím také setkala, pán byl OSVČ a k tomu
>měl DPP, také prohlášení podepsal, ale slevu uplatňovat
>nechtěl, že dá všechno do přiznání. Ano je to chyba. Prověřila jsem, jsem, opravím raději, částka je v pořádku, růžové prohl.zruším, nastavím na srážkovou a požádám FU o převedení částky na účet srážkový. (Poslano na zálohovku). Souhlasíte, prosím?
Re: souhlasíte se mnou? diky
prosím vás, co vlastně chcete opravovat? Podepsal prohlášení, danila jste zálohovkou, slevu uplatňovat nechtěl, neuplatnila jste ji. Není co řešit, vy máte vše v pořádku. Jemu jste nyní vystavila potvrzení o zd.příjmech, on si může podat DP a dostat daň zpátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2016 12:30
Mám nepříjemný pocit, že jsem udělala chybu, jak z toho ven, Mám jednu Dohodu o provedení práce. Pán dostal 1500 a já mu dala zálohovou daň, podepsal mi, že neuplatňuje slevu na dani. Je to velký problém? Dala jsem mu ještě všechno potvrzení na zúčtování daní....Je z toho východisko? Je to velký problém? Pro mě? Pro něho? Prosím poraďte! Moc díky