Re: Vystavený ODD finanční bonus a DPH
V původním dotazu jste psal, že ODD byl odeslán 5.1.2016 ???
Re: Vystavený ODD finanční bonus a DPH
Taky jsem to teď řešila a našla jsem v části Časté dotazy na www.financnisprava.cz tento výklad:
Oprava základu daně a výše daně je samostatným zdanitelným plněním, které se v souladu s § 42 odst. 3 zákona o DPH považuje u dodavatele za uskutečněné nejpozději posledním dnem zdaňovacího období, ve kterém, v případě snížení daně na výstupu, obdrží odběratel opravný daňový doklad. Z tohoto důvodu bude u dodavatele v části A.4. v kolonce „DPPD“ uveden skutečný den doručení opravného daňového dokladu odběrateli.
Odběrateli vzniká v souladu s § 74 odst. 1 zákona o DPH provést opravu odpočtu daně za zdaňovací období, ve kterém se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji provést. Postup řešení tohoto případu je popsán v dotazu č. 2.
V případě, že se o provedení opravy dozvěděl až na základě obdrženého opravného daňového dokladu, uvede v části B.2. v kolonce „DPPD“ skutečný den jeho obdržení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2016 13:04
Dbrý den, dle smlouvy vystavujeme ODD finanční bonus za odebrané zboží za rok 2015.
Datum vystavení 31.12.2015
DUZP: 31.12.2015
Odeslán: 5.1.16
Potvrzený nám přišel 14.1.16
Kdy uplatním snížení DPH. Podle data doručení druhé straně (přiznání 1/2016), nebo dle DUZP do období do kterého patří (přiznání 15/2015).
Děkuji za reakce mám v tom trochu guláš.