Re: Vyplácení provize člověku bez ŽL
> Ahoj,
> rád bych uzavřel s lidmi smlouvu o zprostředkování podle par. 2445 NOZ a
> následně vyplácel provize za přivedené zákazníky - affiliate program, kdy
> affiliate partner umístí na svůj web mou reklamu a když zákazník nakoupí,
> jemu připadne provize.
>A proto se chci zeptat - mám povinnost kontrolovat, zda jsou údaje,
> které mi partner poskytnul správné?
Dobrý den,
jak si představujete uzavření smlouvy s neprověřeným partnerem?
Soustavnou činnost provozovanou za účelem dosažení zisku podle mne nelze považovat za nahodilý příjem (odkaz bude na webech nějakou dobu).
Jak to dělají jiné firmy, nevím.
Snad ještě někdo doplní…
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2016 14:47
Ahoj,
rád bych uzavřel s lidmi smlouvu o zprostředkování podle par. 2445 NOZ a následně vyplácel provize za přivedené zákazníky - affiliate program, kdy affiliate partner umístí na svůj web mou reklamu a když zákazník nakoupí, jemu připadne provize.
Mnoho firem takto vyplácí provize i nepodnikajícím osobám právě na základě této smlouvy.
A proto se chci zeptat - mám povinnost kontrolovat, zda jsou údaje, které mi partner poskytnul správné? Jak se to pak daní? Je to normálně nákladová položky a odpovědnost, že si to partner zdaní je na něm? Předpokládám, že nepřekročí strop pro nahodilý příjem, ale je to vůbec nahodilý příjem, když to bude dělat soustavně?
Děkuji za pomoc,
jak už jsem uvedl, mnoho velkých firem toto provozuje a umožňuje přivýdělek i osobám bez ŽL, aniž by uzavírali DPP, tak mi není jasné, jak to dělají.
P.