Re: Daň z příjmů fyzických osob
Jste registrovaná k dani z příjmu fyzických osob?
Pokud ano a nemáte žádný příjem ke zdanění, tak musíte poslat na FÚ min. oznámení.
Daňový řád § 136
(5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2016 11:14
Dobrý den, prosím, mám dotaz, zda lze podat přiznání na daň z příjmů fyzických osob společně v manželově přiznání-v případě, kdy dříve jsem podávala přiznání za sebe jen sama z důvodu příjmu za pronájem (SMJ), jiný příjem jsem neměla a manželovi přiznání vypracovávali u zaměstnavatele a nyní již z důvodu solidární daně si jej musí muž podávat sám. Máme společné jmění manželů. Pokud to lze,musím nějak ohledně toho vyrozumět FÚ,že bude přiznání podáno jen jedním z nás? Příjem z pronájmu činí nyní 85 000Kč za rok , v tom případě pak muž nemůže žádat o úlevu za mne? Děkuji předem za odpověď, doufám, že jsem to popsala srozumitelně.