Kontrolni kod na faktuře??

• (neregistrovaný)

25. 1. 2016 20:15

Dobrý den,
    omlouvám se,pokud můj dotaz bude připadat někomu "mimo mísu",nemám nyní s podnikáním níc společného a s účetnictvím....ale potřebuju vědět,co znamená údaj na vydané faktuře s názvem Kontrolní kod??
    Je to údaj uvedený vpravo nahoře na faktuře je to tam takto:

Variabilní symbol:
    Konstantní symbol:
    Číslo dokladu:
    Kontrolní kod:

Tak mne zajímá co je to ten poslední údaj/poslední řádka? Co lze z toho kodu vyčíst? A kdo ten udaj je schopný rozluštit? Jsou tam uvedena nějaké čísla a velká písmnena...
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2016 20:45

Helena 0007 (neregistrovaný)

Re: Kontrolni kod na faktuře??
      Eh,to je nápad..((( kdyby to šlo,tak to jistě udělám. Vzhledem k tomu,že se jedná o trestní řízení a jedná se o fakturu protistrany,tak si myslím,že nebudou uplně radostni mi vysvětlovat jak a kde ji vytvořili. Z toho důvodu já zjištuji,co lze vůbec z toho kodu vyčíst. Ale jinak děkuji za doporuření a co znamená ten kod by jste netušila/l?

• 25. 1. 2016 21:33

Eva M.

Netuším, co to je, to bych Vám odpověděla. Ale na fakturách se s tím nesetkávám (a že mi jich projde rukama víc než dost), tak si myslím, že je to nějaké interní označení dodavatele.

• 25. 1. 2016 22:53

Helena 0007 (neregistrovaný)

Ha,to je přesně ono co jsem chtěla slyšet. To je ono co já si myslím taky. Interní označení. Rozumějte-jsem viněna (mluvme o mě)že jsem neoprávněně vystupovala pod firmou říkejme jí XY.Tato XY měla písemnou smlouvu s leasingovou společností,třeba jí říkejme GE. Tato leasingová spol GE vyplácela na základě úvěrových smluv,které jsem já měla uzavírala pod hlavičkou firmy XY. Mezi mnou a firmou XY se jednalo o ústní dohodu kdy mi známý řekl,že budeme spolupracovat - nechal mne od spol.GE proškolit a nechal mi předat přístupové kody do systému spol GE. A zástupce té firmy XY v r. 2012 nechal u mne doma fakturu at ji potvrdim svym jmenem a razítkem. Faktura byla vystavená na Odběratele GE a dodavatele XY a vyžadoval se na tom můj podpis. Což jsem neudělala,já bych přeci měla fakturovat pouze firmě XY pokud vůbec bych měla fakturovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).