Kontrola OSSZ :(

• (neregistrovaný)

26. 1. 2016 16:14

Tak o dlouho obavana kontrola z OSSZ je tu s terminem za 14 dnu :(. Je to za obdobi mych zacatku kdy jsem se z archivarky stavala a ucetni. Takze vim ze urcite vsechno neni na 100 %.Samozrejme jsem vedome nikomu uskodit nechtela. Treba evidenci prac jsem si vedla za vsechny v jedne tabulce (kazdy ma svoji kolonku s odpracovanymi hodinami,dovolenymi, svatkyl) ale spravne mela byt asi tabulka pro kazdeho zvlast. Opravit to uz vzhledem k dalsi spouste povinnosti nestihnu. Tak si chystam penizky na penale

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2016 16:19

anonymm (neregistrovaný)

Re: kontrola OSSZ :(
      Pokud Vám chybí jen toto, tak můžete být v klidu. Důležité je, že jste odváděli včas a ve správné výši. Ale dle mých zkušeností s děvčaty na OSSZ jsou kontroly v pohodě, i když se nějaký nedostatek vyskytne. Např. u hospod jsem je nedokopala k evidenci docházky, taky čekám co z toho bude. Tak přeji dobré pořízení, všichni jsme jen lidi.

• 26. 1. 2016 16:20

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: kontrola OSSZ :(
      Vy nemáte tzv. Mzdový list ( každý zaměstnanec má mít svůj od poč.pr.pom.) ?
      Evidenci pracovníků si vést můžete, ale je vyžadována evidence odpracované a neodpracované doby.

• 26. 1. 2016 16:32

Lost in accounting (neregistrovaný)

re: kontrola OSSZ :(
      Mzdove listy mame z uc. Programu >>Tak o dlouho obavana kontrola z OSSZ je tu s terminem
      >>za 14 dnu :(. Je to za obdobi mych zacatku kdy jsem
      >>se
      >>z archivarky stavala a ucetni. Takze vim ze urcite
      >>vsechno neni na 100 %.Samozrejme jsem vedome nikomu
      >>uskodit nechtela. Treba evidenci prac jsem si vedla
      >>za
      >>vsechny v jedne tabulce (kazdy ma svoji kolonku s
      >>odpracovanymi hodinami,dovolenymi, svatkyl) ale
      >>spravne mela
      >>byt asi tabulka pro kazdeho zvlast. Opravit to uz
      >>vzhledem k dalsi spouste povinnosti nestihnu. Tak si
      >>chystam penizky na penale
      >
      >Vy nemáte tzv. Mzdový list ( každý zaměstnanec má mít
      >svůj od poč.pr.pom.) ?
      >Evidenci pracovníků si vést můžete, ale je vyžadována
      >evidence odpracované a neodpracované doby.

• 26. 1. 2016 17:13

Lenka28 (neregistrovaný)

Tak u nás chtějí: mzdové listy, soupisky, docházku, pracovní smlouvy a dohody, evidenční listy důch. pojištění.

• 26. 1. 2016 17:27

U nás v Ol. kraji chtějí toto a chodí zřejmě 3 roky od založení firmy

1)doklady o plnění ohlašovacích a oznamovacích povinností v nemocenském pojištění
      a důchodovém pojištění 2)mzdové listy,

3)zúčtovací a výplatní listiny, rekapitulace mezd,

4)doklady o pracovněprávních vztazích a vztazích, které zakládají účast na nemocenském
      a důchodovém pojištění (např. pracovní smlouvy, dodatky ke smlouvám, dohody o pracovní
      činnosti, dohody o provedení práce…) za účelem prověření a posouzení otázek souvisejících
      s účastí na pojištění a s odvodem pojistného,

5)vnitřní předpisy (mzdové),
      smlouvy o výkonu funkce v souladu s ustanovením §§ 59 – 62 zákona . 90/2012,
      o obchodních korporacích, v platném znění,

6)podklady rozhodné pro určení výše vyměřovacích základů pro stanovení pojistného,

7) doklady o zúčtování a výplat a náhrad mezd za dobu trvání doasné pracovní neschopnosti,

8)záznamy o úrazech a nemocech z povolání,

9 záznamy o evidenci pracovní doby včetně doby pracovního volna bez náhrady příjmu do konce
      posledního zúčtovacího období před kontrolou

• 26. 1. 2016 17:35

9)potvrzení o příslušnosti při zamšstnávání zamšstnanci, na něž se vztahují příslušná Nařízení
      Rady (EHS) a je-li příjem vyplácen v cizí měně, použitý devizový kurz k přepočtu mzdy,
      10) podkladovou evidenci pro účely nemocenského a důchodového pojištění,
      nákladové účty mezd nebo danová evidence včetně pokladní knihy a další účetní záznamyo údajích potřebných pro stanovení a odvod pojistného,
      11) stejnopisy evidenčních listů důchodového pojištění,
       podklady týkající se povinností při zaměstnávání poživatel důchodu,
      12)podklady k prokázání případné účasti pojištěnce na důchodovém spoření,
      13 seznamy společníků a členů statutárního orgánu a dozorčí rady obchodní společnosti /družstva
      za jednotlivé kalendářní měsíce a přehled kalendářních měsícl, za které tato
      společnost/družstvo neodvedla pojistné, které měkla povinnost odvést (platí do 31.12.2013),
      14)llistiny i doklady prokazující účast členů kolektivních orgánů právnické osoby
      na nemocenském a důchodovém pojištění a doklady o zúčtovaných příjmech těchto osob.

(omlouvám se za styl písma kopíruji z PDFka)

• 26. 1. 2016 17:36

vladík (neregistrovaný)

Z mé 25 leté praxe- vždy stačily mzdové listy, rekapitulace mezd, účet 521 a 522 z Ú, ELDP a pokud byly DPP ....víc nebylo třeba ani evidence docházky ani pracovní smlouvy, chodila jsem co 2 roky se svými více klienty a nebyl problém, ještě pamatuji ruční kontrolu plateb odvodů na SP, také přepočítávání kontrolek u velké organizace apod. Jak napsáno výše, děvenky na OSSZ jsou v pohodě, tak se nebojte.

• 26. 1. 2016 18:00

Alena H. (neregistrovaný)

Dobrý den,
      já jsem tu měla kontrolu včera, předtím naposledy za r. 2010, takže teď kontrolovali vše od r. 2011 do 2015, měla jsem si připravit přesně to, co napsali Vám.
      Nakonec mi paní dala svůj seznam zaměstnanců, abych zkontrolovala, jestli nechybí u někoho přihláška nebo odhláška (občas je pošlu později, ale to nijak neřešila). Pak prošla sumarizace mezd a kontrolovala na platby pojistného, namátkově mzdové listy, u dohod jestli někdo nepřekročil 10.000 Kč za měsíc a nakonec ELDP. Některé nemám od zaměstnanců podepsané, ale na to nic neříkala, normálně mi je orazítkovala. U několika rodičovských jsem měla špatně vyloučené doby, tak mi to tužkou opravila, abych podle toho mohla vystavit a poslat opravený, ale nebrala to jako zásadní chybu. Nic víc nechtěla, za dopoledne byla hotová a dnes přišel protokol, že vše O.K.

Držím palce a nebojte se toho, zatím mám zkušenost, že se s pracovnicemi OSSZ dá vždy domluvit, jestli máte v pořádku platby, tak to ostatní bude v pohodě.

• 26. 1. 2016 19:02

kala (neregistrovaný)

Souhlasím s ostatními, kontroly na OSSZ bývají v pohodě. Podle mě jsou nejdůležitější mzdové listy. Ještě bych doplnila, že po mě většinou chtěli přehled náhrad mzdy (za prvních 14 dní prac. neschopnosti). Nikdy po mě nechtěli docházky ani prac. smlouvy, takže už je popravdě s sebou na kontroly a ni neberu.

• 26. 1. 2016 20:02

růže (neregistrovaný)

Dobrý večer,tak u mě vždy přepočítávají veškeré náhrady za nemoc na korunu,máme různé typy pracovní doby -v tom si u nás hrají,vytáhnou kalkulačky a už jedou;kompletně všechny ELDP kontrolují na mzdové listy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).