Re: KH-vydaná fa nad 10.tis-neposkytli D
to je přece nesmysl, že dič má každý.........
Já jsem našla po hodině strávené hledáním, že tato školka plátce DPH není proto jsme opravu neuvedli v přeneseném režimu, ale v nějakém dokumentu (kde oni vystupovali jako odběratelé)bylo uvedeno DIČ totožné s jejich IČ jen před číslem bylo samozřejmě CZ. jak tedy postupovat? Uvést ho na fakturu a tím pádem skočí do A4? Oni nám ho ale automaticky při objednávce neposkytli, tak fakt nevím. Určitě vědí o nějakém KH a problematice sdělování DIČ....:- (
Teri,
nevím jak to má být podle práva, protože podrobnosti KH neřeší žádný právní předpis.
Situaci hodnotím podle možných rizik.
1) Dáte plnění do A4, protože znáte DIČ a plnění je nad 10 000. Pokud si uplatní, tak bude shoda, pokud si neuplatní, tak se nic nestane.
2) Dáte plnění do A5. Pokud si uplatní, tak bude neshoda a přijde výzva s šancí na 30 tisíc. Pokud si neuplatní, tak se nic nestane.
Vyberte si.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2016 10:49
Dobrý den, prosím o ujasnění.
Vystavili jsme fa školce, DIČ neposkytli. Jde o námi provedené stavební práce, opravu. Za okolností, kdyby byli plátci DPH, šlo by o fakturu v PDP, takto je jim však vystavena klasická faktura s 21%DPH. A jen ať to chápu správně, kam tato fa spadne v KH, když její částka je 20.tis Kč? Podle všeho do A5, je to tak? nebo musíme nějaké to DIČ z nich "dostat" a fa bude v A4? A tím by se pak změnil i režim na PDP, kdyby na fa bylo nějaké to DIČ uvedeno, nebo se mi to už vše plete?
děkuji za každou radu.