Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2016 7:24
Dobrý den,
potřebovala bych radu ohledně účtování obědů pro zaměstnance.
My jako firma si necháváme vozit obědy od externího dodavatele. Dodavatel je přiveze k nám do firmy a vydává je v našem stravovacím zařízení. S dodavatelem nemáme uzavřenou smlouvu o pronájmu stravovacího zařízení.
Dosud jsme cenu obědu účtovali obdobně jako stravenky - tj. 55% náklad zaměstnavatele a 45% hradil zaměstnanec. Nicméně toto nám auditor vytknul, neboť se prý jedná o závodní stravování.
Cenu obědu Kč 58,- dodavatel rozepsal jako: 33,- - hodnota surovin a Kč 25,- jsou služby (práce + doprava atd.)
Můžete mi prosím poradit, jak vyčíslit cenu pro zaměstnance a kolik vstupuje do nákladů firmy?
Moc děkuji. BŠ